Vinstra-dømtes foreldre: Har opplevd trakassering

Foreldrene til den 17 år gamle gutten, som torsdag ble dømt for drapet på en 16 år gammel jente på Vinstra, sier til VG de har opplevd ryktespredning og trakassering.

Faksimile fra dagens sak i vg.no. 

Nyheter

Faren til den drapsdømte gutten sier at folk har vært imøtekommende og greie, men at noen har sluttet å hilse på han og guttens mor etter drapet som rystet den lille byen i Oppland.

– Vi har opplevd ryktespredning, trakassering og nærmest direkte trusler. Enkelte mener vi er medskyldige i drap, sier han til avisa.

I dommen står det at retten ikke har vært i tvil om at 17-åringen viser klare narsissistiske og skremmende trekk, som er uvanlig å se hos så unge mennesker. Foreldrene sier at sønnen var ensom og slet sosialt, og retter kritikk mot skolen, som de mener ikke ga sønnen hjelp eller forsøkte å bedre situasjonen hans.

Både Vinstra videregående skole og Vinstra ungdomsskole fikk i juni kritikk for skolemiljøet i en tilsynsrapport Fylkesmannen i Innlandet gjorde på skolen, og hos barnevern- og helse- og omsorgstjenestene i Nord-Fron kommune etter drapet.

I rapporten ble det ikke avdekket noen lovbrudd, verken hos barnevernstjenesten eller i helse- og omsorgstjenestene, men det ble avdekket svakheter i flere av institusjonene.

I en epost til VG skriver kommunalsjef Sverre Sætre i Nord-Fron at kommunen ikke har noen kommentar til saken.