Snart klar for «sykkelfestival» i Ringebu

Sykler i alle slags former fyller landsbyen i neste uke, når tidenes første SykkelVIKU går av stabelen.

Vær: Prosjektleder Julia Hamre tror flere avventer værmeldinga før de bestemmer seg.  Foto: Silje Josten Lien

Nyheter

- Det å skaffe frivillige har ikke vært noe problem, de lokale stiller opp. Forhåpentligvis er det lokale voksne som vil sykle også!

Neste uke går friluftsliv på to hjul, Landsbyrock og Arnemoen gard inn i en slags symbiose, når Ringebu sykkelgruppe og Lågen CK arrangerer den første SykkelVIKU, i samarbeid med lokale aktører. Ifølge prosjektleder Julia Hamre er det meste på stell.


Nå kan du du bestille deg guidet villreinjakt i Ringebu

Oppland jeger- og fiskerforening tilbyr i høst guida jaktturer etter både elg, villrein og rype.


- Ser an været

Arrangøren har tatt sikte på et program tilpasset alle aldre og ferdighetsnivåer, med guidede turer og kurs. Til og med elsykkelen har fått plass i programmet.

I vår sa Hamre at arrangørene håpet på 2-300 solgte billetter i løpet av de fire dagene sykkelfestivalen, som skal gå på grus, sti og landeveg, varer.

Enn så lenge er pågangen ikke veldig stor, noe hun blant annet tilskriver at folk ser an været.

- Det er ikke så mye forhåndssalg, men stor interesse. Når det gjelder utendørsaktiviteter, er det nok vanlig at folk bestemmer seg for det i siste liten.

Arrangører: Denne gjengen, og flere til, står bak ferske SykkelVIKU. Her fra utdeling av sjekk fra Spb 1 Gudbrandsdalen i mai.  Foto: Silje Josten Lien

Musikalsk samarbeid

Turene legges opp slik at folk skal kunne rekke konserter på kvelden. Men en må ikke være syklist for å delta, understreker hun.

Annis spisested varmer opp publikummet musikalsk onsdagen, deretter tar Landsbyrock og Arnemoen gard over de tre påfølgende dagene.

I juni ble arrangøren av Landsbyrock, Laugen rock- og bluesklubb, beslutta lagt ned, men markedsforeninga har tatt over stafettpinnen.


Julie jobber og jobber og kan ikke si nei ...: - Jeg liker en utfordring, litt adrenalin er gøy

Hun har bestemt seg for å begynne å si nei til ting nå. Men det faller seg ikke helt naturlig for Julia Hamre.