Annis pølsemakeri nominert til Innlandets matpris

Pølsemakeriet på Ringebu kan vinne nok en prestisjetung pris for god kortreist og lokal mat.

Anni Byskov på Annis pølsemakeri er nominert til Innlandets Matpris.  Foto: Pressefoto

Nyheter

Det er Sparebank 1 Østlandet og bondelagene i Hedmark og Oppland som deler ut prisen "Innlandets matpris". Prisen skal gå til en god ambassadør fopr lokale råvarer og kortreist mat.

Det ble foreslått 50 kandidater til prisen.


 

Beste veimat

Annis pølsemakri er sammen med tre andre plukka ut til finaleheatet. I tillegg til pølsemakeren fra landsbyen Ringebu, er Eggen Gardsysteri fra Vingelen i Østerdalen, Marianne Wimmer/Gransjøberget Sæter og Viltkjøkken fra Hernes i Østerdalen og Mat fra Øyerfjellet fra Øyer finalister.

Om Annis skriver juryen:

" Annis pølsemakri er landsbyen Ringebus spiseri og delikatessebutikk der det serveres de nydeligste måltider. I tillegg bys det på konserter og andre spennende kulturarrangementer. Som en selvstendig slakter lager de absolutt alle varene selv, og har et stort fokus på håndverksmat med tradisjoner fra Gudbrandsdalen og Norge. Annis er kåret til Norges beste veimat, ved siden av å være en bauta for kortreiste kvalitetsvarer og med eget utsalg både på Ringebu og Vulkan i Oslo."


Frode fikk 102, Olav fikk 178, Arne fikk 90, mens Gundhild fikk 63. Se oversikt over personstemmene ved årets valg

Flere av dem som står på partilistene gjorde byks oppover plasseringsmessig på grunn av personstemmer.

 

Stemmes fram

- Innlandet har et rikt og mangfoldig jordbruk, med mange dyktige produsenter og aktører som fremmer næringa på en positiv måte. Det synes vi er viktig å synliggjøre utad, og gjennom Innlandets Matpris vil vi gjerne hedre de som skiller seg ekstra positivt ut og inspirerer andre. Vi gleder oss nå over å kunne presentere fire likeverdige og gode finalister, sier Anne Rustad i Hedmark Bondelag, Astrid Simengård i Oppland Bondelag og Ann Brudevoll i SpareBank 1 Østlandet.

Fram til 17. september kan alle være med å stemme fram sin favoritt.

Vinneren er den av de fire finalistene som får flest stemmer. Selve prisen blir delt ut under arrangementet «Midt i Matfatet» 22. september 2019 i Vikingskipet på Hamar.

Prisen deles ut av Arne Hjeltnes sammen med Ann Brudevoll fra SpareBank 1 Østlandet og representanter fra de to bondelagene.

I fjor var det Tyinnlam fra Øye i Vang i Valdres som stakk av med matprisen.