Ane er ansatt som journalist i Dølen: - Jeg gleder meg skikkelig

Vinstrajenta Ane Karoline Vaet begynner som journalist for lokalavisa.

Ane Karoline Vaet har begynt i fast stilling som journalist i Dølen. - Jeg gleder meg skikkelig, sier hun.  Foto: Tone Sidsel Sanden

Nyheter

- Jeg er ydmyk og veldig takknemlig for å ha fått denne muligheten, smiler Ane.

Fra mandag 16. september er hun på plass i Dølens lokaler på Vinstra, klar for å jobbe som journalist i lokalavisa for Midtdalen.

Ane overtar stillinga etter Silje Josten Lien.

Belyse stort og smått

Ane er utdanna journalist, men de siste tre årene har hun drevet parfymeri på Peer Gynt kjøpesenter på Vinstra.

- Jeg gleder meg ekstremt mye til å ta fatt på denne jobben. Det er journalist jeg er utdanna som, og det å få jobbe i lokalavis er på mange måter drømmejobben for meg. Så er det ekstra spennende å få skrive om saker fra mitt eget lokalmiljø, sier Ane, som er oppvokst i Ruste på Vinstra.

- Jeg er glad for å ha fått denne jobben, slik at jeg kan fortsette å bo her, smiler hun.

- Så har jeg et stort kontaktnett i hele Midtdalen, og nå håper jeg mange vil ta kontakt med meg og tipse meg om saker vi bør belyse og sette fokus på, sier 29-åringen.

Ane er særlig opptatt av å få yngre lesere til å bruke lokalavisa.

- Jeg mener at lokalavisa burde være stedet der alle oppdaterer seg på nyheter og på det som rører seg. Å belyse både stort og smått er viktig, og det meste kan gjøres relevant og interessant for folk, med den rette innfalsvinkelen, sier hun.

Redaktør og daglig leder i Dølen, Tone Sidsel Sanden, er svært fornøyd med å ha fått Ane med på laget.

- Ane er engasjert og opptatt av det som skjer rundt henne, og hun er også interessert i menneskene som bor her. Derfor er jeg sikker på at hun vil være en viktig ressurs for Dølen framover, sier Sanden.