Rock og graffiti, rockere og rebeller

Hvor ble rockerne og rebellene av, mon tru?

Goggen Holten var en habil tegner av både grafitti og annet. Her et kunstverk på Vinstra ungdomsskole. Han tegnet og dekorerte også inne i frisørsalongen til Akiko Kampestuen.   Foto: (Foto: O. Myrum)

Dette kunstverket, en kopi av Beatles-coveret på Yelllow Submarine, sto på veggen i undergangen på gamle «Gymnaset». Veggen er revet nå. Bildet er tegnet av Elisabeth Scheie, og fargelagt av to medlemmer i rockebandet Oljesøl - Kay Helge Stuen og Christian Letrud,samt Rita M. Letrud. Årstallet er skoleåret 1993/94.  Foto: Tor Larsen

Med egen plakat, og forbudsskilt mot bruk av fele og trekkspill, arrangerte ugne rockere markeringen «Rock mot Titano» før på 90-tallet. Titiano-sjef Tone Granskogen måtte bryte håndbak med rocker Stian Gjefsen.   Foto: (Faksimile fra Dagningen)

Et legendarisk bilde - «Hasse Himas band» på Vinstra på 70-tallet.  Foto: Privat

Gutta er på rockeverksted på Vinstra - vi antar slutten av 80-tallet. Fra venstre: Bjørn Lodvar Larsen, ukjent, Vidar Brenden og Ole Gunnar Dokken.  Foto: O. Myrum.

Rockerne i Oljesøl: Christian Lo, Bernt Brenna, Kay Helge Stuen og Bjørnar Bakken.   Foto: (Faksimile fra Dagningen)

Nyheter

Ja, det kan man spørre seg. Den evigunge rocker Brede Vestby, uttalte under landsbyrock i Ringebu at han var bekymret for rekrutteringen innen bandmiljøet i dalen. Og han har nok mye rett i det, den gamle rockeren som er far til rockeverkstedene i dalen. Ser vi tilbake i tid, så blomstret det godt i bandmiljøet i Midtdalen på 80- og 90-tallet. Og datidens rockere, var rockere og rebeller til fingerspissene.

Gamle doninger på to og fire hjul

Sommerstid er det mange i dalen som finner fram igjen sine klenodier fra garasjen.


En drøss med band

Vi kan nevne band som Oljesøl, Hot tequila band og Boots, og da har vi ikke navngitt en drøss med andre lokale band rett og slett fordi de er så mange at vi har glemt navnene på dem.

Det hører selvsagt med at gode lokale band som Baksia, Supersonic, Wasted og Hillbabies holder koken oppe, og gode, gamle Blakk & Blaa har nylig vært på scenen igjen.


Elin og Rune sin Cadillac til fem millioner ble den dyreste gjennom tidende: - Det er jo egentlig er kunstverk på hjul!

Da Cadillac skulle feire femti år med bilproduksjon i 1953, lagde de en håndlaget modell som var full av utstyr. Bilen ble den dyreste Cadillac gjennom tidene, og produsert i bare 532 eksemplarer.

 


Musikere da og nå

Oljesøl var et band med unge rockere og rebeller. Nesten norgesmestere i rock, og balnt de lokale rockerne som var sterke motstandere av Titano-festivalen på Vinstra. Sammen med flere unge rockere deltok de i en demonstrasjonskonsert i paviljongen ved Sødorptunet – «Rock mot Titano». Der spilte bandet Alenemorprodusentene, Frakk, Trænsebandet og Kallisto.


Veteran i Sorperoa

Pål Engum sin Ford fra 1930 ruller fortsatt i England

Mange i Sorperoa husker sikkert at Pål Engum hadde stående en 1930 modell Ford.

 

Fortsatt musikere

 «Vi må ha en motpol mot alt trekkspillhysteriet. Titano, og det denne kulturen står for, er altfor dominerende», sa den unge rockeren Stian Gjefesen. Han spilte i fire av banda som sto på scena under markeringen.
Og hva har så skjedd med disse unge rockerne og rebellen? Joda, disse rockerne finner du den dag i dag som gode musikere i flere band. Vi tar et tilbakeblikk med noen rocka bilder, og sier bare som seg hør og bør - «Rock on»!