Drapstiltalt 17-åring skal vurderes av nye psykiatrisk sakkyndige

I tingretten ble 17-åringen dømt til tretten års forvaring, nå har guttens forsvarer Nora Hallen fått medhold i at nye sakkyndige skal oppnevnes.

Nora Hallen, 17-åringens forsvarer, har nå fått medhold i at nye sakkyndige skal oppnevnes når saken etter hvert skal behandles i Eidsivating lagmannsrett  Foto: Tor Larsen

Nyheter

Da saken behandlet i tingretten var konklusjonen at tenåringen ikke var psykotisk da drapet ble begått. Dermed kunne gutten dømmes til forvaring.


Guttens forsvarer, Nora Hallen, var uenig i dette og ønsket at han skulle overføres til dom på tvungent psykisk helsevern.
Hallen har nå fått medhold i at nye sakkyndige skal oppnevnes når saken etter hvert skal behandles i Eidsivating lagmannsrett.

Det er ikke kjent når saken kommer opp for retten.

Nord-Gudbrandsdal tingrett skrev i dommen i juli i år, at drapet var motivert av "ren drapslyst". Retten skrev også at 17-åringen viste narsissistiske og skremmende trekk som er uvanlig hos så unge mennesker. Retten mente han syntes å ha mistet hemningene som trengs for å unngå å begå ny alvorlig kriminalitet.

17-åringen hadde gått i klasse med den 16-år gamle jenta, som ble drept ved sitt hjem 31. oktober i fjor, på ungdomsskolen. Han var drøyt 16 og et halvt år gammel på drapstidspunktet.