Hemlåggå flytter fra nedregate

Etter omtrent sju år i nedregate bærer det videre for den ideelle butikken

Driftige damer: Wenche Myhre, Mariell Bjørkhaug, Solveig Andersen, Tone Jakobsen, Isabell Bjørkhaug og Berit Uhlen.  Foto: Ane Vaet

Nyheter

- Huset hvor vi har holdt til skal selges og dermed ble fremtiden vår usikker, opplyser Tone Jakobsen om hvorfor  de flytter. Hun var med å starte opp,og er også den eneste som er igjen fra den gang.

Tirsdag første oktober åpner de dørene igjen, denne gangen på Sødorptunet.

- Jeg tror det skal bli bra her. Mange folk har allerede stukket hodet inn og gitt oss positive hilsener og kommet med lykkehilsener, forteller Jakobsen.

Noe for alle: Hos Hemlåggå driver de også med eiendomsforvaltning for småfugler.  Foto: Ane VaetSpesiell butikk

Hemlåggå er langt fra noen ordinær butikk, de er egentlig en ideell forening, så alle de som er her, er med på frivillig basis. Ingen får timelønn og de er ikke momspliktige.
- Vi lager, som navnet sier, det vi selger sjøl og ved et eventuelt overskudd så går det til Norsk Luftambulanse, forklarer hun.

Jakobsen sier at de også vil få på plass en slags barnekrok etter hvert, hvor barn kan komme og lære seg å strikke, eller kanskje få litt tegne- og malehjelp, mens foreldrene tar seg en butikkrunde.

- Det er viktig for oss å være tilgjengelige, og vi er en åpen gjeng. Om noen vil komme innom for å snakke, drikke kaffe eller bare ha litt selskap i strikkinga så sitter vi klare her, sier hun. Jakobsen tilføyer at de gjerne stiller opp med råd og veiledning innenfor sine interessefelt om noen trenger det.

Klar for minusgrader: Votter med alle slags motiv   Foto: Ane Vaet

Nok av ideer

Hele butikken er full av "hemlåggå" saker og ting, og det mangler ikke på utvalget. Her finnes alt fra fuglebrett og malerier til strikkeplagg og fødselsplakater.

- Vi var en fast gjeng som for rundt på juleutstillinger og lignende, og en dag begynte vi å prate om å kanskje samle oss og finne et sted å være fast, sier Jakobsen om oppstarten. Hun forteller at ideene stort sett kommer av seg selv, men at det er gøy å finne inspirasjon rundt om på nett og husflid og bare prøve seg litt frem.

Strikk: Strikkagensere til både liten og stor henger klart for høsten  Foto: Ane Vaet

 

Hun gleder seg til å se både nye og gamle ansikter når de får åpnet og forteller at de vil bli mannsterke på åpningsdagen.

- Her skal hele gjengen stille opp på tirsdag, så kjører vi litt ekstra gode priser for å være litt ekstra snille, smiler hun.