Farlig føre på fjelloverganger

Advarer mot vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene i Oppland

Statens vegvesen ber folk skifte til vinterdekk hvis de skal kjøre bil på flere av fjellovergangene i fjellet i Oppland i høstferien.

Illustrasjonsbilde  Foto: Tor Larsen

Nyheter

Fra midt på dagen mandag er det meldt til dels mye nedbør. På Strynefjellet kan det komme opp mot 50 mm nedbør mandag og tirsdag, det betyr opp mot 50 cm snø. På Sognefjellet er det meldt opp til 30 mm nedbør. Nedbøren kommer sammen med sterk vind.

E136 over Lesja og Bjorli, E6 over Dovrefjell og fylkesvei 27 over Venabygdsfjellet ligger også utsatt til for snøværet. Det samme gjelder riksvei 3 over Kvikne.

- Det er fare for snø i fjellet over 500-600 meter. Derfor er det viktig å følge med på vær- og føremeldinger, sier seksjonsleder Asbjørn Stensrud i Statens vegvesen, vegavdeling Oppland.


Bekymret

Statens vegvesen bekymrer seg for at det kan bli svært vanskelige kjøreforhold i fjellet.
- Jeg vil si det så sterkt at folk bør la bilen stå i stedet for å kjøre flere av fjellovergangene mellom øst og vest, sier Stensrud.


Er i beredskap

Vegvesenet og entreprenørene som rydder fjellovergangene følger situasjonen nøye.

- Hvis folk må kjøre bil er det vinterdekk som gjelder. Sommerdekk over 600-700 meter kan skape farlige situasjoner og kaos på fjellovergangene, sier Stensrud.


- Er det aktuelt å stenge noen av fjellovergangene?

- Ja, blir det uforsvarlig å holde fjellovergangene oppe stenger vi, sier Stensrud