DØLEN-TV: Tar E-sporten til nye høyder: Kjemper om 21000 kroner på Mountain High E-sport

Et nytt konsept innen E-sport ser dagens lys i helga på Wadahl høgfjellshotell.

Nyheter

Konseptet har fått navnet Mountain high E-sport, og i helga arrangeres den første eventen på Wadahl.

Bak konseptet står Philip Spandow og Tideman Michelet, begge 16 år gamle og fra Oslo. De gleder seg til å ta i mot deltagere i disse dagene, hele 933 moh.

- Vi flytter konseptet fra gymsalen og til hotell på fjellet. Da gjør vi dette til noe større, der deltagerne får muligheten til å slappe av i basseng, spise god mat og treffes på en sosial arena. Og så ser vi fordelen med at foreldre og foresatte også får muligheten til å være med, sier guttene til Dølen.

Klare for høyfjells-E-sport i helga: F.v.: Tidemann Michelet, Philip Spandow og proffspiller Sebastian Stavland.   Foto: Arafat Malik

Regner med at det ordner seg med konsesjon på Vinstra Motorsportarena

Det har nå vært møte og befaring vedrørende konsesjoneskravet fra Fylkesmannen omkring driften av Vinstra Motorsportarena på Pallane.

 

Kjemper om 21000

Philip og Tideman var lei skolen, og hadde i høst lyst til å finne på noe annet. Ideen kom om å starte som arrangører. De har nå starta egen bedrift, med hovedfokus på arrangementer innen Esport.

De ser det som en fordel at de legger bedre til rette for at foreldre kan følge barna sine på et slik type arrangement.

- Vi vet at det er en del foreldre som forbinder en del negativt med spilling, og dette har vi lyst til å forandre på. Vi har så langt fått gode tilbakemeldinger fra foreldre, forteller de.

De håper dette kan være med på å hindre stigmatisering mot gaming.

- Det er ikke mange å sida at for eksempel sjakk ikke ble regna som en sport. Nå tenker de som driver med sjakk mye på kosthold og mental trening, og slik er det også innen Esport nå, for at mange ønsker å prestere så bra som mulig, sier Tidemann.

Både han og komanjongen Philip håper mange lokae Esport-interesserte tar turen opp til høyfjellet lørdag.

En av dem som skal prøve seg foran skjermen, er Sebastian Stavland, som er proffspiller på laget King of the hill.

Han skal kjempe om potten på 21000 kroner.

- Jeg gleder meg til dette. Det er jo en helt unik location