Årets utfordring fra Loftet er elektrisk

Det begynner å bli tradisjon at Loftet utfordrer en aktør i lokalt næringsliv. I år er kandidaten både lokal og nasjonal.

I dag tidlig var det dette som møtte de ansatte hos Gudbrandsdal Energi på Vinstra.  Foto: Privat/Juliane Bay

Nyheter

Mandag morgen var det nok mange hos Gudbrandsdal Energi på Vinstra som fikk litt ekstra adrenalin i blodet.
På døra hang nemlig en plakat fra Juliane Bay som driver Loftet dansestudio på Sør-Fron, om at de utfordrer kraftselskapet til dans på deres årlige avslutningskveld i Vinstra Hallen 23. november.

- Vi utfordrer jo basert på innsendte forslag, og Gudbrandsdal Energi har vært en populær gjenganger helt siden starten, sier Bay. Hun har sittet med forberedelsene i går, og har i løpet av natten fått på plass plakater og litt krittkunst utenfor lokalene til kraftleverandøren.

Se video av Haverstad Entreprenør når de tok utfordringa i vår her:

Bytta ut maskiner med dansesko: - Bare helt rå og knall opplevelse

Haverstad Entreprenør AS gikk lang ut over komfortsonen med å stå på scenen med danseshow lørdag.

 

Hun legger vekt på at ingen har takka nei så langt og håper de føler litt på presset.

- De har mange ansatte å ta av, så vi har satt en grense for dem med minst ti og maks tretti dansere, forteller hun.

Bay vil lage en egen koreografi for dem som de da har fem uker på å lære seg, før det bærer ut på scena.

Det ble teaset litt på Loftets snap før plakatene kom opp.   Foto: Privat/Juliane Bay

 

1200 publikumere

Loftets sesongavslutning er om mulig det arrangementet som samler flest folk i hallen i løpet av året. Det er i alle fall ikke småtteri når Loftet skal vise fram hva de har lært i løpet av året.

- Det er egentlig et tak på tusen personer der, men avslutningen er så populær at vi hvert år har søkt om to hundre ekstra, forklarer Bay og forteller at de må inn med ekstra sikkerhet på grunn av det høye publikumstallet. 

Hun sier at de som har blitt utfordra før blir skremt og litt skeptiske i starten, men at opplevelsen alltid har vært positiv i etterkant.

- Dørstokkmila inn i dansestudioet er nok stor, det er vel ikke så mange som er vant med å danse hip-hop fra før, sier hun lurt før hun legger til at planleggingen for neste år allerede er i gang. Hun forsikrer om at det er flere gjengangere på lista, så det er mange som ikke sitter trygt.


Se bildene: 350 dansestjerner kom fram fra Loftet - lagde show for fullsatt hall

Nesten to timer til ende varte vårens danseshow med Loftet dansestudio. Slik blir det når nesten hele Midtdalen danser.

 

Vanskelig å ikke ta utfordringen

Det er en lattermild Per Oluf Solbraa, konsernsjef i Gudbrandsdal Energi,  som snakker med Dølen på telefon mandag formiddag. Han vil ikke ta beslutninger på andre sine vegne, men sier selv han er "dritgod" på å danse.

- Vi skal ha en samling i morgen, så vi får snakke litt om det der, men jeg er ganske sikker på at denne utfordringen tar vi, sier han.

For å oppsummere så var vi i Dølen først ute, før Midt-Gudbrandsdal lensmannskontor tok over stafettpinnen, den ble gitt videre til TFF i Nord-Fron. Så var det lærere ved Midtdalens ungdomsskoler som måtte vise hoftebevegelsene, før Tine Meieriet på Frya skulle i bresjen. Midt-Gudbrandsdal brannvesen har også vært i ilden, og sist ut var Haverstad Entreprenør.