Gudbrandsdalsradioen har stilt inn frekvensen for suksess

En av fire lyttere i Gudbrandsdalen velger lokalradioen

Tone Kvernstuen, Vibeke Oddvik og Svein V. Falkenhaug kan vise til fantastiske lyttertall i Gudbrandsdalsradioen.   Foto: Privat

Nyheter

Det var svært positive nyheter som møtte gjengen i Gudbrandsdalsradioen mandag morgen.

Tallene fra radiolytting i Norge ble publisert, og de viser at en fjerdedel av radiolytterne mellom Lillehammer i sør til Lesja og Skjåk i nord velger lokalradioen.

– Dette er veldig positivt for oss, og økningen er god! Jeg har ikke fått satt meg inn i hele rapporten enda, men dette er helt klart positivt, sier Svein V. Falkenhaug som er avdelingsleder i Gudbrandsdalsradioen.

Han sier at de ser på radiokanalen som veldig fersk fortsatt, og tatt i betraktning at store områder av dalen ikke har hatt lokalradio på en stund, er de nesten overrasket over hvor godt de har blitt mottatt.

FM-aktivister

–  Jeg tror det har mye å si at FM er hovedkilden vår, det er jo ingen andre her i Gudbrandsdalen som har det. Vi får utrolig mye tilbakemeldinger fra takknemlige folk for at de endelig har noe å høre på i bilen igjen, sier han. Og legger til at spesielt hytteeiere og turister også tar seg bryet med å takke for at de har en lokalradio som går på FM-nettet oppe på fjellet.

I andre kvartal var det klart at en av fem hørte på Gudbrandsdalsradioen, men for tredje kvartal er tallet rett under en fjerdedel. Avdelingslederen er godt fornøyd med utviklingen så langt og håper de kan vokse seg enda større i framtida.

– Vi jobber hardt for å ha en god lokalradio med bra stoff fra hele området vårt. Vi vil jo alltid strebe etter å bli litt bedre, så jeg håper vi kan se økning også senere, sier han.

Populær bingo

Falkenhaug tror mye lokalt stoff og variert musikk døgnet rundt fenger lytterne og gjør at de kan skille seg ut blant de regionale- og nasjonale radiokanalene. Det er også noen programmer som stikker seg spesielt ut.

– Radiobingoen er i en klasse for seg selv, den er knallpopulær og den viser at det ikke er noen fast aldersgruppe som spiller radiobingo lengre, sier han stolt. Også morgen- og eftassendinga har lyttertall som imponerer ifølge Falkenhaug.