Kjærlighet når minnene viskes bort: Kona Karen er demensramma Torgeir sin viktigste støtte

En dag husket ikke Torgeir årstall, hvor gamle barnebarna var, eller hvilken årstid de befant seg i. For kona Karen var det vanskelig å forstå at ektefellens minne sakte men sikkert forsvant.

Hyggestund: Det er flere år sida Torgeir Aspeslåen ble ramma av demens. Kona Karen vært hans nærmeste støtte, slik hun har vært fra de møttes tilbake i 1966. Karen forteller at det er tøft å oppleve at minnene hos ektemannen forsvinner. Da Torgeir tar fram gitaren, sitter derimot både grep og sangtekster som spikra. Alle foto: Tone Sidsel Sanden. 

Nyheter

I den koselige stua hjemme i Sorperoa på Vinstra lukter det nystekte vafler og nytrakta kaffe. Karen Aspeslåen har dekka på bordet ute i vinterhagen. Hun roper på mannen Torgeir, og når han kommer ut til døra, møter hun ham med en støttende arm å holde seg i.