Niklas (23) kjøpte gard for fem millioner og fikk med seg Ingrid som «aldri skulle bli gardskjerring»: – Kunne aldri bytta bort dette med storbyen

Niklas og Ingrid har satsa alt på gardsdrift og håper flere unge følger i deres fotspor.

Niklas Trøstaker (23) og samboeren Ingrid Slaastuen (24) har bosatt seg i Brekkom på Fåvang. Der har Niklas kjøpt gården Hilstad, og har satset alt på ei framtid som gardbruker. - Det hjelper på at det er så fint her, sier han.   Foto: Ane Vaet

Nyheter

Smale, svingete veier snirkler seg opp igjennom Brekkom på Fåvang. Mørk granskog skygger godt for omverdenen og en lat traktor humper tålmodig langs utkanten av et jorde. Når granskogen forsvinner i bakspeilet kommer Hilstad godt til syne. En praktfull, stor gård i hjertet av fler omkringliggende bruk i det bratte landskapet. Ingenting her oppe minner om et ungdommelig og urbant miljø. Men inne i huset på Hilstad sitter Niklas Trøstaker (23) og Ingrid Slaastuen (24) og kjæler med hver sin katt, og har bundet seg for livet på stedet som har vært Niklas sin drøm helt fra barndommen av.