Kanskje blir Otilie, Nomi og Oline TV-stjerner?

Otilie, Nomi og Oline er tre spente åtte-åringer fra Vinstra, som er plukka ut til opptaksprøve i NRK Supers populære serie Labyrint.

Spente: Åtte år gamle Otilie Skogstad Øybrekken (f.v.), Nomi Røen Heide og Oline Kolloen er plukka ut til opptaksprøve i NRKs barneserie Labyrint. Begge foto: Ole Magnus Røen. 

Oss vart så glade!

Otilie, Nomi og Oline

Til oslo: Otilie, Nomi og Oline gleder seg til turen til NRK i Oslo. 

Nyheter

Det er tre spente tredjeklassinger som møter Dølen bare tre dager før de skal til Oslo på opptaksprøve. Eller audition som er ordet de bruker. Otilie Skogstad Øybrekken, Nomi Røen Heide og Oline Kolloen går alle på Sødorp skole, og jentene er også mye sammen på fritida.

Slimgjengen

På spørsmål om de gruer seg før turen til Oslo, kommer et unisont nei til svar.

– Oss glede oss kjempemy, sier trekløveret med overbevisende stemmer.

De prater i vei om å være seg sjøl, om hvordan det hele starta, om hvor mange som skal på audition, og at de skal prate skikkelig døl når de skal i aksjon.

– Har dere noe navn, da?

– Ja, vi kaller oss for Slimgjengen, sier Otilie. Og de som har sett Labyrint vet at det blant annet er mye slim i programmet, så navnet passer bra. Deltagerne skal løse forskjellige oppgaver i programmet. De møter også ekle robotskapninger, og det er «litt skummelt» sier de tre.


Henning har aspergers-diagnose: - Nå vet jeg at jeg har en unik og åpen personlighet

Henning Haugalien har Asperger syndrom, men den merker han ikke så mye til. Bortsett fra at han nesten blir som en professor å regne innenfor sine interesser!


Over 4000 lag

Det var Olines mamma, May Ovrum, og samboeren til Nomis pappa, Ida Myren, som sto for påmeldinga. En søknadsvideo ble spilt inn, og sendt til

NRK. Det meldes om mye latter under innspillingen.

I flere uker har de tre venta i spenning. Over 4000 lag, med tre barn i hvert lag, har meldt seg på. Bare 100 lag er plukka ut til opptaksprøve, av disse er det kun ti lag som går videre til innspilling. Mulighetene da til stede for å bli stjerner en lørdagskveld på NRK Super.

Gledestårer

Så i forrige uke kom invitasjonen fra NRK, og det ble både gledestårer og jubel da Otilie, Nomi og Oline fikk beskjeden.

– Oss vart så glade!

– Ja, Nomi vart så glad at ho gret!

– Oss ropte og jubla!

De tre venninnene fniser av hverandre. Det er tydelig at dette er gode venninner som er klare for en annerledes opplevelse i Oslo torsdag.