For 45. året på rad er Vinstra Målarklubb klar med juleutstillinga si

Erfarne malere har nok en gang inntatt biblioteket på Vinstra med sin fargesprakende kunst.
Nyheter

- Her finner du folkelig kunst som er lett å forstå, sier Ola Holen med et smil om munnen. Han har vært med i malerklubben i alle år siden den ble starta i 1974, han har også vært leder.

I år har han ikke med så mye på utstillinga, men lidenskapen for malinga er like sterk som før.

- Jeg har alltid likt å tegne og det har fulgt meg hele livet. Da jeg fikk oljemalingstuber av kona til jul måtte jeg jo prøve det, sier Holen. Da han kom til Vinstra ble han med flere kollegaer og malere for å stifte klubben. Det samme året ble de invitert til biblioteket for å ha utstilling, og her har de holdt til siden den gang.

For Holen er det naturen som inspirerer mest, ikke skihoppere og biler som da han var barn.

- Det jeg ser i naturen er som oftest den  største inspirasjonen, sier han. Som pensjonist betyr det mye å ha klubben og malinga som hobby.

Ny leder

Bodil Steinsund har overtatt lederrollen i klubben, men hun er klar på at det er demokratiet som hersker hos dem. Både på utstillinga og ellers.

- Vi har ikke noe fast tema på utstillinga, og ikke ellers heller. Her jobber alle med egne ting, det de har lyst til, sier hun.

Steinsund gleder seg til de har fått alt opp på veggene og kan betrakte arbeidet som er lagt ned på lerretene.

- Vi er heldige som får lov til å være på biblioteket, det er så inspirerende å få stille ut det vi har gjort, sier hun.

Klubblederen håper mange vil ta turen til utstillinga, og mener det kan være mulig å sikre seg noen eksklusive julegaver også, siden mange av verkene er til salgs.