Konkursåpning i Rondablikk høyfjellshotell

Hotellsjefen begjærte konkurs på bakgrunn av manglende lønn til de ansatte under dagens skiftesamling.

Kjennelse: Rondablikk hotell drift er konkurs  Foto: NRK

Nyheter

NRK melder at det i dag er åpnet konkurs i driftsselskapet til Rondablikk høyfjellshotell på Kvamsfjellet.
Det var hotellsjef Sofie Kvåle som begjærte Rondablikk hotell drift AS konkurs, etter at hun og tre andre ansatte ikke har mottatt lønn siden 20. august.


Skal opp i Nord-Gudbrandsdal tingrett 26. november:

Tilsette begjærer hotellet konkurs

Dei tilsette på Rondablikk hotell har levert konkursbegjæring mot driftsselskapet Rondablikk hotell drift AS, eigd av Halstein og Marianne Sjølie i Moss.


Halstein Sigbjørn Sjølie som er eier av driftsselskapet vil ikke kommentere kjennelsen fra Nord-Gudbrandsdal tingrett. Han var heller ikke til stede under skiftesamlingen i dag.

- Det at Sjølie ikke møtte opp, var ikke uventet. Det føyer seg inn i et mønster for de siste to månedene. Vi fire som ikke har fått lønn håper på lønnsgarantifondet, var det eneste Kvåle ville si til media, etter kjennelsen i Nord-Gudbrandsdal tingrett i dag, tirsdag.

I kjennelsen fra retten går det fram at det rekommanderte kravbrevet fra Kvåle til daglig leder Marianne Sjølie og styreleder Halstein Sjølie, kom i retur fra posten etter at konkursbegjæringen var innsendt. Etter dette sendte Kvåle e-poster til daglig leder og styreleder og etterlyste lønn. Hun har fått lesebekreftelse fra daglig leder.I følge kjennelsen har ikke Kvåle hatt noen kontakt med hverken styreleder eller daglig leder siden oktober.

Retten konkluderte med at saksøker har et forfalt krav mot saksøkte som det ikke er stilt sikkerhet for. Retten mener det ikke er grunn til å tro at saksøkte kan gjøre opp gjelda med egne inntekter eller eiendeler, eller at problemene er midlertidige.

Konklusjonen var derfor at Rondablikk hotell drift tas under behandling som konkursbo.

Tommy Aaby er megler i M2 megling og er ansvarlig for salget av Rondablikk-eiendommen.

- Annonsene for eiendommen er tatt ned siden vi har flere aktuelle interessenter til kjøp, sier han