Eier av Rondablikk sendte mail til flere, med beskjed om forbud mot å komme inn på arrangement og på hotellet

I en mail til flere av Dølens medarbeidere og redaksjonelle kilder, advarer hotelleier Ola Moe om å løse ut billetter til arrangement ved eiendommen.

Rondablikk: Redaksjonelle kilder og medarbeidere i Dølen fikk e-post fra eier av hotellet, med beskjed om forbud mot å komme hit.  Foto: Arafat Malik

Nyheter

Den siste tiden har Dølen publisert en rekke artikler om Rondablikk Høyfjellshotell. Torsdag ettermiddag fikk flere medarbeidere i lokalavisa beskjed om at de ikke lenger er velkommen på eiendommen til Ola Moe på Rondablikk. I e-posten skriver Moe at forbudet gjelder for all fremtid og vil gjelde alle tilfeller, både innvendig og utendørs. Det er spesifisert at lokalavisen Dølen og personer relatert til bedriften ikke har adgang, "heller ikke under feks Rondaståk eller andre arrangement. "

Videre skriver Moe at det vil være et kontraktsvilkår med de som til enhver tid disponerer eiendommen, at mottakerne av e-posten skal bortvises fra eiendommen. Dersom dette ikke respekteres skriver Moe at de vil anmelde forholdet og kreve rettslig forbud mot å oppholde seg på stedet. I tillegg ble det senere sendt ut enda en e-post hvor også familiemedlemmer til dem som hadde mottatt forbudet var uønsket på området.

Har ikke hørt fra Moe

Ole Jakob Grauphaugen er festivalsjef for fjellfestivalen Rondaståk. Rondaståk blir arrangert på eiendommen til Rondablikk på sommeren. Grauphaugen sier de ikke har fått informasjon om forbudet fra Ola Moe.

- Vi har ikke fått tatt det innover oss helt enda. Det er klart at på generelt grunnlag kan vi si at vi ikke er veldig fornøyd med at samarbeidspartnerne våre prøver å legge restriksjoner på hvem som får komme på vår festival, sier han.

Dølen har vært i kontakt med Ola Moe om de aktuelle e-postene. Han ønsket ikke å uttale seg om saken, men ga tydelig utrykk for at forbudet fortsatt gjelder.

- Ubehagelig at han blander inn familie

Arild Haugen er en av kildene i sakene Dølen har publisert og har tidligere vært kjøkkensjef på hotellet. Han har også mottatt e-postene fra Moe. Han synes det er useriøst av en forretningsmann å ilegge slike forbud.

- Jeg synes først det var litt ekkelt, men så måtte jeg bare le av det, sier han.

Haugen har også kontaktet politiet, for å forhøre seg om tiltakene som Moe skriver om er lovlig.

- I en av e-postene sto det at det skulle ligge navn og foto i resepsjonen på Rondablikk på de som har forbud om å ta seg inn på området. Det høres merkelig ut om han kan gjøre det mot meg og min familie, sier han.

Politiet kommer ikke til å prioritere å hente vekk personer

Lensmann Jon Gaarden sier han aldri har vært borti et slik forbud Ola Moe har sendt ut.

- Dette er svært uvanlig, og det virker som han har blandet sammen ulike rettslige anliggender, sier han.

Gaarden sier de har sendt mailen over til en påtaleansvarlig i Lillehammer for å få svar på om forbudet er lovlig.

- Om det blir spørsmål om å hente vekk personer fra Rondablikk på grunn av dette forbudet kommer vi ikke til å prioritere det, er han tydelig på.

Redaktør i Dølen, Tone Sidsel Sanden, sier Dølen har forholdt seg ryddig til Ola Moe i saken.

- Han har fått en rekke muligheter til å komme med sin versjon og imøtegå påstander, uten at han har bidratt. At han velger å reagere på denne måten nå i etterkant, får stå for hans regning. Å komme med sanksjoner til kilder er noe spesielt, og det synes jeg lite om. Det juridiske får fagfolk uttale seg om. Dette vil jeg uansett tro er lite gjennomtenkt, sier Sanden.