Liv og leire: Det er vinteren som er skapetid i Pottetett keramikk

Når vinteren står for døra, er det klart for å slå på varmen for fullt inne på verkstaden til Nina Standerholen.

To interesser Hovudgeskjeften handlar det meste av året om pil og boge på nettbutikken Tradbow, som ho og mannen Ola Klåpbakken driv saman. Derfor er det i vintermånadene keramikken blir til.   Foto: Guro Vollen

Det var boge ho skulle kjøpe, men som i sangen til Hellbillies, vart ho «råka av ei pil». – Amors pil kjem litt av seg sjølv når eg fortel det, ja, seier ho.

Nyheter

Ikkje fordi det blir så kaldt, men fordi Pottetett keramikkverkstad har høgsesong. Vinteren er tida for omdanning av leire til keramikk, gjennom temperaturar opp i 1300 grader. Materialet Nina Standerholen har lagt sin elsk på, skildrar ho som heilt fantastisk.