Storkontroll av tunge kjøretøy – 165 sjåfører fikk kjøreforbud

Statens vegvesen hatt storkontroll en rekke steder på Østlandet – deriblant på Otta. 3306 tunge kjøretøy har blitt sjekket.

3306 tunge kjøretøy ble kontrollert av Statens vegvesen. Her fra kontrollen på Otta. 

Nyheter

Statens vegvesen hatt storkontroll en rekke steder på Østlandet – deriblant på Otta. 3306 tunge kjøretøy har blitt sjekket. Det ble avdekket en rekke feil og mangler. 165 sjåfører fikk kjøreforbud og 11 anmeldt. Men alt var langt fra negativt - dekk var gode og kjettinger var på plass, melder Statens vegvesen i en pressemelding.

– Alle kontrollørene jeg har snakket med bekrefter at dekk blir bedre og at de aller fleste har med seg det riktige antallet kjettinger, sier leder for kontrollene, Martin Børresen.


Jubler over større frihet

Oppland er et av fem fylker som nå blir del av den utvida ordninga for tilrettelagt transport (TT).


– Veldig bra tall på dekk

Kontrollene ble gjennomført på Otta i Gudbrandsdalen (E6), Kalplassen i Valdres (E16), Gol (Rv7 og Rv52) og Bergrønningen i Alvdal (Rv3).Statistikken fra kontrollplassene bekrefter kontrollørenes beskrivelse. Kun seks kjøretøy hadde et eller flere dekk som ikke var godkjent og 16 kjøretøy manglet en eller flere kjettinger.

– Dette er veldig bra tall. Det viser at fokuset på dette og innsatsen som er lagt ned fra mange hold de siste årene hjelper. Bransjen tar dette på alvor og førerne vet at det ikke lønner seg å slurve med vinterutrustningen, uttaler Børresen i pressemeldingen.


Kaotisk trafikk på Vekkomsvegen mellom Fåvang og Ringebu

Utenlandske trailersjåfører prøver seg på Vekkomsvegen - det går ikke bra.


Falskt førerkort

722 av de 3.306 tungbilene som var innom en av kontrollplassene ble underlagt en utvidet kontroll. Av disse fikk 274 (38 prosent) skriftlig mangel og 165 (23 prosent) fikk kjøreforbud fram til feil og mangler var rettet.

– Vi reagerte blant annet på tilfeller av dårlig lastsikring, dårlig sikt ut av frontruten på grunn av pyntegjenstander, avrenning av fiskeslo fra lasterom og bremsefeil, sier Børresen.

Det ble skrevet ut totalt 11 anmeldelser i løpet av kontrollene. Disse gjaldt blant annet grove brudd på kjøre- og hviletidsreglene, manglende førerrett og til og med et falskt førerkort fra Polen.