Emil Nyeng er klar for konkurranser ute i Europa

Norges Skiskytterforbund har tatt ut Emil Nyeng til å konkurrere for Norge i IBU-cupen i Martell i Italia.

Skiskytteren Emil Nyeng fra Ringebu er i form om dagen. Nå er han tatt ut til å representere Norge i IBU-cupen i Martell i Italia fra den 10 til 16. februar.  Foto: S. H Moe

Nyheter

Topp-plassering i norgescupen etter jul var tydeligvis en god søknad fra Nyeng om å få gå IBU-cupen.

Gull og sølv i Norgescupen

Under Norgescupen i Drangedal siste helga i januar, vant Nyeng lørdagens sprint etter fullt hus på begge skytinger, og han ble nummer to under jaktstarten dagen etter. Dette har ikke gått upåaktet hen i skiskytterforbundet, og Nyeng er tatt ut til å representere Norge i IBU-cupen i Martell i Italia fra den 10 til 16. februar.


Emil Nyeng vant den svenske seongåpningen i skiskyting

I går ble Nyeng når fire på sprinten, og i dag gikk han til topps under 15 km normaldistanse.


Har ventet på dette

Nyeng er tatt ut til å representere Norge sammen med fem andre skiskyttere – deriblant landslagsaktuelle Lars Helge Birkeland. IBU-cupen er nivået under World cup i skiskyting. Nyeng har tålmodig ventet på resultater som ville kvalifisere til uttak i IBU-cupen etter at han omstilte seg fra langrennsløper til skiskytter for to år tilbake.

-Det er lov å håpe på en plass på IBU-laget, selv om det er mange som gjør det bra. De som har vært ute og representert Norge i IBU-cupen har jevnt over gjort sine saker bra. Det er en indikasjon på at de holder et bra nivå, uttalte Nyeng til Dølen etter de gode resultatene under Norgescupen i Drangedal.

Reiser ikke med resultatfokus

I Martell i Italia skal Nyeng konkurrere i supersprint, sprint og jaktstart. Og han gleder seg.

- Det er artig å endelig få muligheten internasjonalt for Norge i skiskyting, og jeg har jobber veldig hardt for dette, sier Nyeng til Dølen.. Men han påpeker at han ikke reiser med resultater som det største fokus.

- Jeg vet jo selvsagt at hvis jeg treffer blinkene, så kan jeg kjempe om både seier og pall. Men mitt fokus er å gjøre arbeidsoppgavene på standplass. Så får vi telle opp etter løpet, sier Nyeng.