Sykehuset Innlandet tar grep: - Forbered dere på avlysning av behandlinger og endring på timeavtaler

Sykehuset Innlandet forbereder nå endringer i drifta for å ta hånd om pasienter som vil ha behov for innleggelser på grunn av koronavirus.

Sykehuset Innlandet på Lillehammer .  Foto: Paul Kleiven / NTB

Nyheter

Sykehuset sendte søndag kveld ut en pressemelding, der de orienterer om hva det innebærer at de nå er i gul beredskap; en situasjon der det er behov for å avvike fra ordinær drift.


Andrea og sambuaren skulle på ultralyd, men nye reglar gjer at partnar ikkje får vera med.

Andrea Holmestad og Morten Hårstad skulle på fyrste ultralyd fredag, men nye korona-reglar gjer at far må halde seg heime denne gongen.


Berører ikke øyeblikkelig hjelp

Dette vil medføre et redusert tilbud i planlagt pasientbehandling i tida framover, opplyses det.

- For å kunne gjøre endringene på en god og trygg måte, vil sykehusene mandag avlyse en stor del av planlagt pasientbehandling. Det betyr at det ikke vil være vanlig drift av poliklinikker og planlagte innleggelser og dagbehandling utsettes, skriver kommunikasjonsrådgiver Line Fuglehaug i pressemeldinga.

Pasienter som blir berørt vil bli kontakta.

Dette gjelder ikke pasienter som vil ha behov for øyeblikkelig hjelp, fødsler, dialyse og andre livsviktige behandlinger som ikke kan vente.


Tunet Kro måtte stenge dørene: - Plutselig kom det ikke en eneste kunde

Tunet Kro på Fåvang permitterte samtlige ansatte og stengte ned all drift lørdag. Nå frykter Egil og Aung Fjeldstad for videre drift.Fem tilsette og to pasientar korona-smitta ved Sykehuset Innlandet

Det skriv sjukehuset i ei pressemelding måndag kveld. Det kjem ikkje fram i pressemeldinga kva for ei avdeling av sjukehuset pasientane er innlagt ved.


Respekter besøksforbud

I tida framover må pasienter belage seg på at timeavtaler kan bli enda på kort varsel. Det kan i kortere eller lengre perioder også bli endringer av hvilke sykehus pasientene blir fraktet til dersom de trenger øyeblikkelig hjelp, heter det i pressemeldinga.

- Sykehuset Innlandet håper på forståelse for disse endringene. Vi er forberedt på en situasjon med stor pågang av pasienter som har behov for sykehusbehandling som følge av koronavirus/covid-19-sykdom, skriver Fuglehaug.

Samtidig anmoder sykehuset også på det sterkeste til publikum å respektere besøksforbudet ved sykehusene av hensyn til smittefare for pasienter og ansatte.


Espen fra Kvam forteller om kaos blant studenter i USA - stenger skolen og sender alle hjem

Espen Sanden (23) fra Kvam og de andre studentene ved Knox college i USA må avbryte studiene for å dra hjem.