Flere grenseoverganger kontrolleres: - Ta med pass

Politiet i Innlandet oppfordrer alle som skal krysse grensene til andre land om å ta med pass.
Nyheter

Regjeringen har besluttet å innføre midlertidig grensekontroll på indre Schengengrense, dette medfører at flere grenseoverganger kontrolleres i Innlandet. Det opplyser politiet i Innlandet i ei pressemelding mandag.

Tiltaket som nå er innført skal bidra til å redusere smittespredning av koronaviruset ved å innføre midlertidig personkontroll på indre Schengen-grense i ti dager fra og med mandag 16. mars kl. 08.00.


Andrea og sambuaren skulle på ultralyd, men nye reglar gjer at partnar ikkje får vera med.

Andrea Holmestad og Morten Hårstad skulle på fyrste ultralyd fredag, men nye korona-reglar gjer at far må halde seg heime denne gongen.Tunet Kro måtte stenge dørene: - Plutselig kom det ikke en eneste kunde

Tunet Kro på Fåvang permitterte samtlige ansatte og stengte ned all drift lørdag. Nå frykter Egil og Aung Fjeldstad for videre drift.


Omfordeler oppgaver

Personkontroll ved indre Schengen-grense betyr at alle reisende som drar til eller fra landet må være forberedt på å vise gyldig legitimasjon. For norske statsborgere er pass eneste gyldige id- og reisedokument utenfor Norden. Dette gjelder både på flyplasser, havner og grenseoverganger langs veiene.

- For å få til dette må vi benytte ressurser fra hele politidistriktet og omfordele oppgaver slik at vi opprettholder vår operative evne, samtidig som vi øker grensekontrollen, sier stabssjef Pål Erik Teigen i Innlandet politidistrikt.

Innlandet politidistrikt vil gjennomføre økt grensekontroll i tett samarbeid med Tolletaten og andre samvirkeaktører. Kontrollene vil være spredt på ulike grenseoverganger.

Publikum oppfordres til å følge med på www.politiet.no for oppdateringer, da situasjonen kan endre seg.