Oppretter telefon for personlige samtaler og hjelp

Kirkekontoret i Nord-Fron er stengt for besøk, men de oppretter nå telefonnummer med tilbud om hjelp til de i befolkningen som har behov for det.

Disse ressurspersonene er nå klar til å ta i mot telefoner fra innbyggerne i Nord-Fron som trenger handlehjelp eller personlige samtaler: Fra venstre.: Prest Jens Petter Ous, fungerende kirkeverge Grete Bakken, lege Per Arne Vesteraas og prest Terje Elvestad. 

Nyheter

- Vi er på mange områder stengt ned i og med at kirkekontoret er stengt for fysiske besøk, men det forhindrer oss ikke i å bidra på andre måter i samfunnet. Nå ordner vi det slik at folk kan kontakte oss over telefon om de vil ha en samtale eller om de trenger hjelp til å handle inn matvarer eller hente noe på apoteket, forteller sogneprest Terje Elvestad.SISTE: Vårens konfirmasjonar kan bli utsett

Den Norske kyrkje ber måndag om at alle konfirmasjonar blir utsett til hausten.


En del av dugnaden

Det vil være fire telefonnummer folk skal henvende seg til. Tre nummer for samtale med prest eller lege og et nummer for praktisk hjelp. Sogneprestene Jens Petter Ous og Terje Elvestad vil være tilgjengelige for samtaler på telefon framover.

- Vi har vilje og lyst til å bidra i denne utfordrende situasjonen. På denne måten blir kirka en aktiv del av dugnaden framover. Det er nå vi må hjelpe og støtte hverandre. Mange sliter kanskje med ensomhet og helseangst, eller har spørsmål de sitter inne med, sier Elvestad og Ous.

Fungerende kirkeverge, Grete Bakken, vil koordinere det hele fra Nord-Fron kirkekontor.

- Min jobb blir først og fremst å ta ansvar for at alle som kontakter oss blir fulgt opp. Enten det er en samtale eller et praktisk gjøremål, forteller kirkeverge Bakken.Her er kommunepsykologens råd for isolasjon

Mange av oss er nå i karantene, og de aller fleste vil tilbringe atskillig mer tid hjemme enn vanlig. Hvordan skal vi takle dette?


Mobiliserer ressurser

Helsefaglige spørsmål og samtaler tar pensjonert lege Per Arne Vesteraas seg av. Han er også er leder av kirkens omsorgstjeneste i kommunen.

- I en stund som dette, der vi vet at helsevesenet har nok å henge fingrene i, så er det viktig at vi kommer på banen for både å bidra og avlaste. Og det gjelder ikke bare i helsevesenet, men egentlig i hele samfunnsapparatet. Vi skal på ingen måte gå noen i næringen, for å si det slik. Det vi gjør er å mobilisere de ressursene vi har og gjør oss tilgjengelige for de som måtte ha behov for oss, sier Vesteraas, som i tillegg til den praktiske hjelpen, også ser dette som et bidrag til å drive god støtte og hjelp med tanke på den mentale helse ute blant folk.
- Mange sitter nå sikkert der ute og føler seg ganske så ensomme. Og det gjelder kanskje aller mest de eldre og sjuke som ikke får besøk, eller besøke noen. Denne gruppen er også minst aktive på internett og sosiale medier, så de har få alternativer til å få kontakt utenom telefon, påpeker Vesteraas som oppfordrer de som vil til å ta kontakt – om det så bare er for å høre en stemme og få en prat.

Kirkekontorets telefoner:

Prest Terje Elvestad: 456 11 772

Prest Jens Petter Ous: 975 74 993

Lege Per Arne Vesteraas: 970 82 062

Kirkeverge Grete Bakken: 61 21 62 90 (Kl. 09.00 – 13.00)