En person har erkjent straffskyld for påtenningen av Dombås kirke og forsøket på Sel kirke

Etterforskningen av brannen i Dombås kirke natt til 20.februar og forsøket på å tenne på Sel kirke natt til 19.mars har pågått uavbrutt siden den første brannen, melder politiet.

Dombås kirke etter brannen natt til torsdag 20.februar.  Foto: Astrid Kvam Helset / Vigga

Nyheter

Arbeidet resulterte i at politiet natt til lørdag ca. kl. 00.30 pågrep to personer på Dombås. En av de to ble i går i Hamar tingrett fremstilt for varetektsfengsling for fire uker. Videre etterforskning i går har resultert i at den ene personen er sjekket ut av saken og løslatt. Dette kommer frem i en pressemelding fra Innlandet politidistrikt.

I gårsdagens fengslingsmøte erkjente den siktede straffeskyld for begge forholdene.

-Det gjenstår fortsatt mye arbeid i etterforskningen, men slik politiet vurderer saken nå er det all grunn til å tro at siktede har gjort det han har erkjent, står det i pressemeldingen.

De to personene i 20 årene bor i Nord-Gudbrandsdal. Pågripelsene ble gjort på nevnte tidspunkt på grunn av faren for nye ildspåsettelser og muligheten for at bevis kunne forspilles.

- Hva som konkret førte til pågripelsene, kan vi ikke gå nærmere inn på av hensyn til den videre etterforskningen, skriver politiet i pressemeldingen.

Takknemlig for kirkevaktene

-Eg er letta no som politiet truleg har tatt det som er brannstiftaren i Nord-Gudbrandsdal.

Det sier biskop Solveig Fiske etter at det lørdag kveld ble kjent at politiet har sikta og varetektsfengsla en person.

-Kirkebrannen på Dombås 20. februar i år, og forsøket på å stifte brann ved Sel kirke en måned senere, har vært en stor belastning for hele lokalsamfunna, sier Fiske.

Hun vil rette en stor takk til hver enkelt som har stilt opp for medmenneske og kirke. Ikke minst alle frivillige som har stilt som vakt rundt kirkene.