Nå stenges fjellbuene ned på grunn av smittefare

DNT og Statskog har allerede stengt sine hytter. Nå følger fjellstyrene etter med samme tiltak.

Nå stenges alle fjellstyrenes hytter i de tre midtdalskommunene, blant andre denne Borkebua til Ringebu Fjellstyre.   Foto: Ringebu Fjellstyre

Fjellstyret sine åpne buer, som denne Nybui i Heimdalen, vil ikke bli låst grunnet behov for bruk i nødstilfeller.  Foto: Tor Larsen

Nyheter

Norges Fjellstyresamband oppfordrer alle fjellstyrer til å følge myndighetenes råd og bidra til å bremse smittespredningen. Det innebærer blant annet at alle fjellstyrer stenger sine utleiehytter for alle brukere ut april. Forlengelse av stengning kan bli aktuelt. Når det gjelder åpne buer, så vil de også bli stengt ned, men disse vil ikke bli låst slik at de kan benyttes i nødstilfeller.


På lovlig garnfiske i skåbyggingens rike: Uttabygds fiskeentusiaster kan kaste garnet etter lemping på garnfiskeregler

Slangen Seter i Skåbu, er en lugum base for den som vil gi seg garnfisket i vold – på lovlig vis.


Fron fjellstyre og Espedalen Bygdealmenning

Leder av Fron Fjellstyre, Harald Bolstad, har allerede iverksatt tiltakene.

- Vi har administrativt stengt ned alle våre utleiehytter fra dags dato og fram til 1. juni. Anbefalingen var ut april, men erfaringsmessig vet vi at det så å si ikke er hytter i bruk i mai-måned. Så vil vi igjen ta en vurdering eller rette oss etter det vi blir pålagt etter 1. juni, forteller Bolstad til Dølen.

Espedalen Bygdealmenning har også mange hytter til utleie i Skåbufjella. De har ennå ikke tatt en endelig avgjørelse om å stenge for utleie.

- Vedrørende stenging av våre utleiehytter, vil det komme en redegjørelse fra oss før påske. Styret i bygdealmenningen skal ha et telefonmøte om ikke så altfor lenge, fram til da vil vi se det an. Erfaringsmessig er det uansett veldig lite hytteutleie på denne tida, og vår bookingkalender viser ingen bestillinger framover, sier leder av Espedalen Bygdealmenning, Ole Petter Kleiven.


Skoleklasse klare for reinsjakt

Elever ved Ringebu skole danner kanskje tidenes yngste og største jaktlag. Hele 5. klasse har fått kort, og i høst legger de ut på reinsjakt.


Rignebu Fjellstyre stenger ned

Også Ringebu Fjellstyre følger anbefalingen fra sentralt hold.

- Vi har nå lagt ut informasjon på vår hjemmeside og facebookside at alle våre hytter er stengt for utleie ut april, og at de åpne buene er stengt for vanlig besøk, men de kan brukes i nødstilfeller. En hytte var utleid til påske, men den måtte utleier si i fra seg uten at det skapte problemer. Folk skjønner alvoret og innretter seg etter det, sier Paul A. Lutnæs i Ringebu Fjellstyre