Muriteigen om markeringa av nasjonaldagen: - 17. mai 2020 blir på ingen måte slik det har vært før

Men flaggheising ved kommunehuset, korpsmusikk og taler vil likevel komme på plass.

Fra feiringa på Hundorp i 2019.   Foto: Geir Teigøyen/arkiv

Nyheter

I Sør-Fron er det 17. mai-komiteene ved Harpefoss og Midtbygda som har ansvaret for markeringa av nasjonaldagen, og slik er det fortsatt, sier ordfører Ole Tvete Muriteigen. Men med bakgrunn i den spesielle situasjonen nå, inviterte han til et dialogmøte på teams forrige uke, for å kartlegge hvordan dagen kan markeres, til tross for strenge føringer.

- 17. mai 2020 blir på ingen måte slik det har vært før, men det blir 17. mai, kommenterer ordføreren. Han sier møtene med komiteene har vært positive.

Kommuneoverlege Anders Brabrand var også tilstede på møtene, og han bekrefta at planene som er lagt er innafor retningslinjene som gjelder i forhold til smittevern.


Venter på nasjonal veilder for 17. mai - I mens planlegger Nord-Fron digital markering

Ordfører Rune Støstad mener 17. mai markeringa i år er viktigere enn noen gang, han venter fremdeles på en nasjonal veileder, men tror dagen kan bli fin.


De "normale" arrangementene utgår

I møtet ble det raskt klart at alle normale arrangement utgår. Det vil ikke bli arrangement hverken på Flatmoen eller på kulturhuset, ei heller matservering.

Men komiteene, ordføreren, musikkorpsa og kirka mener de likevel kan få til en god markering av nasjonaldagen.

Klokken 08 på nasjonaldagen vil det bli flaggheising ved kommunehuset. Her vil Hundorp musikklag og ordføreren være tilstede. De mener også de skal få til musikk rundt om i bygda ved musikklaget og skolemusikken.


Vegar og Martin spilte opp for Linåkertunet: – Dette lyser opp hverdagen vår

Lokalavisa slo seg sammen med unge spellemenn fra Fronsgutæin og skapte god stemning blant beboere og ansatte på Linåkertunet.


Vil streame gudstjeneste

I Sør-Fron kirke vil det bli gudstjeneste klokken 11, denne planlegger de å streame på kommunen sin facebookside, eller på youtube.

Ved Sørheim planlegges det en samling av Hundorp musikklag og Harpefoss skolemusikk kl 12.30. Musikerne må kjøre egne biler når de skal rundt om i bygda for å spille, og det blir ingen marsjering.

Det jobbes også med å få på plass en taler fra 7. klasse, både fra Midtbygda og Harpefoss.

- Hovedtale for dagen prøver vi å løse med at 7. klassingene blir utfordra på å holde den, enten fysisk- eller ved å lage video, står det i møtereferatet.

Det vil også bli taler fra ordfører og rådmann, før feiringa avsluttes med felles nasjonalsang klokken 13. Dette er hele landet oppfordra til å delta på.

Vil ha nytt møte 6. mai

Det er også planlagt et nytt møte, hvor endelige planer blir satt. Dette skal finne sted 6. mai, og det er fortsatt Muriteigen som vil kalle inn.

- Vi må forholde oss til gjeldende retningslinjer nå fram til ny 17. mai-forskrift forhåpentligvis er på plass 4. mai, står det i møtereferatet.

Tilstede på møtet var representanter for FAU-Harpefoss, 17. mai-komiteen på Midtbygda, Hundorp musikklag og Harpefoss skolemusikk, kommuneoverlege, tjenesteleder for kultur og næring, og ordfører.

Dølen oppdaterer saken med Ringebu sine planer for markering av nasjonaldagen. Her kan du lese hva som var status 16. april i alle Midtdalskommunene:


Forventer en annerledes 17. mai: - Det blir ikke som vi er vant til

Med de strenge koronatiltakene fra myndighetene spøker det for 17. mai-feiringa, slik vi kjenner den. Nå håper kommunene på alternativ feiring.