Kjetil vil betale reise og hotell for å bistå forbundet økonomisk

Norsk alpinsport sliter økonomisk. Kjetil Jansrud vil bidra til å hjelpe eget forbund gjennom krisen ved å betale egne utgifter.

Kjetil Jansrud er åpen for å betale en del av reise og hotellutgiftene for at alpinkomiteen skal spare penger.  Foto: Stian Lysberg Solum

Nyheter

Til VG sier Jansrud at han er åpen for å betale for eksempel reise og hotell av egen lomme for å hjelpe skiforbundet gjennom det han beskriver som brutale kutt. Det er snakk om at man må spare inn sju millioner kroner.

– Det er et betimelig spørsmål. Jeg er ikke fremmed for å bidra med deg jeg kan. Det handler om egne utgifter. Vi har vært tydelige på det, at vi ikke skal ha enormt store fordeler fordi vi er gode, sier han til avisen.


Fylkesmannen fastholder vedtak i klagesak på Gålå - opphever dermed tomtegodkjenning

Dermed får ikke Sør-Fron kommune godkjent fradelingen av tilførselsveg til 22 hyttetomter tilhørende utbygger Gålå Eiendom AS.


Trening viktigst

Han sier at han har gitt uttrykk for dette overfor sportssjefen for alpint, Claus Ryste.

– Det er et legitimt spørsmål om vi skulle betalt mer, ut fra et rettferdig standpunkt om at de som har tjent penger skal bidra til fellesskapet, sier Kjetil Jansrud.

Sportssjefen bekrefter Jansruds synspunkter.

– Dette kjenner jeg til, og det har vært diskutert med utøverne. De har stilt seg bak at det viktigste er god trening, og at de vil bidra til å dekke egne kostnader, sier Ryste.

Under verdenscuprennene dekker Det internasjonale skiforbundet (FIS) utgiftene reise og opphold for de beste utøverne.