Politiet med bønn til russen: - Bry deg, og tenk på at du kan gjøre en forskjell

Politiet ber russen ta hensyn, selv om årets russefeiring ikke ble som vanlig.

Illustrasjonsbilde  Foto: Ane Vaet/arkiv

Nyheter

Årets russetid ble ikke som noen annen russefeiring Norge har hatt. Og sjøl om 17. mai er forbi, har feiringa fortsatt mange steder i landet, og også i Innlandet.

Vis hensyn

Politiet Innlandet la fredag ut en bønn til russen som har valgt å fortsette festen.

"Russ; ta hensyn. Vi vet at dere ønsker å fortsette feiringen litt til, fordi det ble en forsinket start på grunn av korona. Vær ansvarsbevisste og husk at dere er viktige rollemodeller.

Når musikkanlegget settes på maks, tenk på de som bor i nærområdet. Ikke lag unødvendig støy, og skru ned volumet etter kl 2300. Dette kan være veldig plagsomt for mange. Noen har små barn, andre har utfordringer i forhold til sykdom, og mange må sove før ny dag på jobb.

Ikke glem å følge smittevernreglene. Vi er ikke tilbake til hverdagen slik den var før korona. Viruset smitter lett, og mange kan bli syke hvis vi ikke følger rådene fra helsemyndighetene.

Bry deg, og tenk på at du kan gjøre en forskjell", skriver de på sine facebooksider.

Stille i midtdalen

Brede Holdbrekken ved Midt-Gudbrandsdal lensmannskontor sier at russen i Midtdalen har vært greie å ha med å gjøre i hele russeperioden.

- Fra 18. mai til nå så har vi ikke fått inn en eneste klage her, informerer han.

I følge Holdbrekken er det heller ikke registrert tilfeller tidligere i mai.

- Det har jo vært en veldig spesiell russetid nå, så det er jo sikkert en medvirkende grunn til at de vil fortsette også litt etter 17. mai, sier han.

I følge ham er det som regel en del klager på musikk, og annet bråk som pleier å gå igjen i løpet av russefeiringa, men i år har det vært uvanlig stille.

- Det har vært gjennomgående veldig stille, og de har oppført seg på en pen måte. Vi har ikke fått meldinger om noe, gjentar han.