Koronasituasjonen i Norge onsdag - 8.777 registrerte tilfeller

Det er en oppgang på 26 smittetilfeller siste døgn viser tall fra MSIS.

Illustrasjonsbilde. Sykepleier ikledd smittevernutstyr i en sengepost på isolatposten på Ullevål sykehus.   Foto: Heiko Junge/NTB Scanpix

Nyheter

Det var ved midnatt registrert 8.777 tilfeller av koronasmitte i Norge, viser foreløpige tall fra Folkehelseinstituttet.

Dette viser en økning på 26 tilfeller siste døgn. De siste to dagene er økningen på 32 tilfeller. Tallene er hentet fra Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS) og viser en foreløpig oversikt.

Sykehus

I alt 12 personer får behandling på sykehus for covid-19-sykdom, og tirsdag var det totalt registrert 248 døde i Norge som følge av sykdommen. FHI presiserer at det ikke alltid er mulig å vite om pasienten har dødd av eller med covid-19.

Smittetallet i Norge som viser hvor mange en smittet person i gjennomsnitt smitter videre, var 0,67 etter 20. april. 12 koronapasienter var tirsdag innlagt på sykehus. Det er én færre enn mandag.

Det er elleve pasienter som er under Helse sør-øst, og en under Helse midt-norge. Det er tirsdag tre pasienter som fikk behandling i respirator, det er en færre enn mandag. I alt 223 pasienter hadde fram til tirsdag vært innlagt på intensivenhet. Av disse er fire inneliggende.

313.162 testet

Nå er 313.162 personer testet for koronavirus i Norge. FHI legger ikke lengre ut tall som viser gjennomsnittsalderen på de som har dødd som følger av viruset, men sist gang det var publisert, 19. juni, var gjennomsnittsalderen på døde 82 år.

Av døde var 55 prosent menn. Gjennomsnittsalderen til dem som har fått påvist smitte, var 45 år.For pasienter innlagt på intensivavdeling var gjennomsnittsalderen 62 år, hvor 74 prosent var menn.. Det var per 19. juni registrert 40 dødsfall ved intensivenhetene.