Finn og vinn gratis fiskekort i 100 år

Fjellstyrene er 100 år i 2020. Dette markeres ved at de inviterer hele befolkningen til å bli med på årets skattejakt!

Slik ser de ut, gaveboksene som er gjemt ett eller annet sted i statsallmenningene i vår region. Gaveboksene inneholder et gratis fiskekort i 100 år!  Foto: Fjellstyrene

Nyheter

I jubileumsåret vil hver av de nesten 100 fjellstyrene i Norge plassere ut en flott gaveeske. Inne i eska har de lagt et gratis fiskekort for stangfiske som varer i hele 100 år! Kortet er gyldig for en person i den eller de statsallmenningene fjellstyret administrerer.


På lovlig garnfiske i skåbyggingens rike: Uttabygds fiskeentusiaster kan kaste garnet etter lemping på garnfiskeregler

Slangen Seter i Skåbu, er en lugum base for den som vil gi seg garnfisket i vold – på lovlig vis.


Tre fjellstyrer i vår region

I vårt område er gevinstbokser lagt ut av Ringebu fjellstyre, Fron Fjellstyre og Sel Fjellstyre. I Sel er nå boksen lagt ut. Denne er plassert i statsallmenningen, og ikke i Nasjonalparken. Finner du boksen, vinner du et fiskekort som gjelder for finneren i 100 år, i Sel og Nordre Kolloen Statsallmenning.

Når du finner boksen tar du kontakt med fjellstyret. Fiskekortet vil da registreres på ditt navn. Husk at det gjelder kun for stangfiske med de til enhver tid gjeldende fiskeregler.


Fjellstyrene får ikke offentliggjøre navn på de som vil jakte villrein, elg og hjort

Navnene på de som blir tildelt storviltjakt, skal fra nå av unntas offentligheten.


Et lite hint

Fjellstyrene har lagt ut boksene på forskjellige steder. Kanskje den ligger på en fjellstyrehytte, legges ut i forbindelse med et arrangement, ved et fiskevann eller på en fjelltopp. De forskjellige fjellstyrene gir hint om dette via sine nettsider, lokal media og sosiale medier som facebook og Instagram.

Ringebu Fjellstyre har inntil videre valgt å ikke gi noen tips eller hint om hvor gaveesken ligger, men det har de i Sel og Fron. Hintet fra Sel fjellstyre er: "Der hvor fisken vaker, og det knaker". Hintet fra Fron fjellstyre er: «Espa, Slangen og Olstappen – på statsallmenning».