Kraftig resultatfall for Norske Skog

Koronapandemien bidro til at resultatet for Norske Skog falt med 1,6 milliarder kroner i første halvår i år sammenlignet med samme periode i fjor.

Konsernsjef Sven Ombudstvedt i Norske Skog presenterer resultatet for 4. kvartal på Mesh i Oslo torsdag morgen.  Foto: Ole Berg-Rusten/NTB Scanpix

Nyheter

Andre kvartal i år omsatte Norske Skog for 2,2 milliarder kroner, et langt stykke under fjorårets omsetning i samme periode på 3,3 milliarder kroner.

I en pressemelding skriver konsernsjef Sven Ombudstvedt i Norske Skog at koronapandemien har hatt stor påvirkning på etterspørselen.


Se opptak av direktesendinga fra dyrlegen: Sjekk hvordan det gikk da katten Lilly måtte trekke tann

Har du noen gang lurt på hva som skjer med kjæledyret ditt når det er hos dyrlegen? Onsdag var Dølen med inne på behandlingsrommet for veterinær Kathrine Nordahl.Planlegger masseuttak i Lyslia på Sødorpfjellet

Masseuttaket skal brukes til etablering av ny landbruksveg mellom Frydalen og demningen ved Østkjølen i Sør-Fron kommune.


Omlegging

Etter første halvår 2020 har papirprodusenten endt med et underskudd på 433 millioner kroner før skatt. Til samme tid i 2019 hadde de et overskudd på 1,2 milliarder før skatt.

Nå planlegger Norske Skog en såkalt «reindustralisering» i Norge.

– Koronapandemien har fremskyndet behovet for en omlegging av den norske papirvirksomheten til andre typer treforedling, skriver Ombudstvedt.

De har allerede satt i gang arbeidet med å konvertere to avispapirmaskiner ved Bruck i Østerrike og Golbey i Frankrike til å heller produsere emballasje. Nå kan lignende konverteringer skje med noen av deres seks papirmaskiner i Norge.


En gammel låve blir nytt overnattingstilbud på Sødorpfjellet: - Jeg har lagt mange tanker og hele sjela mi i hvordan jeg vil ha det

Nord-Fron kommune gir 95 tusen kroner i tilskudd for å bidra til at en gammel låve får nytt liv som overnattingssted.