Rettskraftig dom i Vinstra-saken: 13 års forvaring for mannen (18) frå Vinstra

Bistandsadvokat Nina Bråthen Hjortdal stadfester i ein sms til Dølen laurdag at dommen nå er rettskraftig. Det var 31. oktober i 2018 at ei 16 år gamal jente frå Vinstra vart knivdrept av ein jamngamal gut.

Frå tingretten Aktor Jo Christian Jordet (f.h.) og familiens bistandsadvokat Nina Hjortdal, i det rettssaken mot en 17 år gammel gutt som er tiltalt for å ha drept en 16 år gammel jente på Vinstra i fjor, startet mandag i tinghuset på Lillehammer. Foto: Berit Roald / NTB scanpix  Foto: Berit Roald/Scanpix

Nyheter

Saken har vore gjennom to rettsrunder, seinast i Eidsivating lagmannsrett i slutten av april i år. Nå har høgsterett avvist anka frå 18-åringen. Dermed blir den strengaste straffen som har vore målt ut i Norge til ein mindreårig person nokon gong, ståande.