Emil (29) er ansatt som Dølens nye videoansvarlige: - Jeg ser fram til å gjøre mye spennende med lokalavisa

Den tidligere skiløperen Emil Nyeng fra Ringebu er ansatt i prosjektstilling i lokalavisa.

Emil Nyeng er ansatt i stilling som video- og streamingansvarlig i Dølen.  Foto: Tone Sidsel Sanden

Nyheter

Dølen har det siste året satsa på levende bilder, og i fjor høst så Dølen-TV dagens lys. I løpet av disse månedene har lokalavisa produsert flere reportasjefilmer, i tillegg til noen direktesendinger.

Dette vil avisa fortsette med.

Stor lidenskap

Emil Nyeng går nå inn i ei prosjektstilling som video- og streamingansvarlig, og framover er målet å ha enda flere direktesendinger på dolen.no.

- Film og foto er min store lidenskap, og dette har vært en interesse i mange år. Jeg har alltid med meg kamera når jeg er ute på tur. Å få en slik mulighet som jeg har fått i Dølen, til å jobbe med det jeg liker best, er perfekt for meg, sier Emil.

For de fleste er 29-åringen mest kjent som en hardtsatsende skiløper. Nyeng gikk spesiallangrenn i mange år, og han stilte til start i flere verdenscuprenn med det norske flagget på brystet. De siste årene satsa han på skiskyting, og før han la opp etter fjorårssesongen, rakk han å få flere pallplasseringer i internasjonale renn.

Nå satser idrettsutøveren på ei karrière innen foto og film.

I tillegg til jobben i Dølen, har Nyeng for tida en liten stilling i Lars Monsen gear, der han tar bilder og lager film til reklamemateriell. Han har også gjort noen frilansoppdrag for skiskytterlaget Team Mesterbakeren.

- Det er denne retningen jeg har lyst til å gå. Det å skape og være kreativ bak kamera, passer meg bra. Jeg ser fram til å gjøre mye spennende for lokalavisa, med folk i Midtdalen og i et område jeg kjenner godt, sier Ringebu-gutten, som er bosatt på Lillehammer. Nå blir det regelmessig pendling oppover dalen på han.


Dølen vann pris for årets beste lokale historie: - Dette er fantastisk morosamt

I kveld kunne lokalavisa Dølen feira prisen for Årets lokale historie under Mediebedriftene si prisutdeling i Oslo.


Et satsingsområde

Utover høsten og vinteren, ønsker redaktør Tone Sidsel Sanden å tilby leserne mer live-TV og videoreportasjer.

- Dette er et satsingsområde for oss, og det å få Emil med på Dølen-laget, blir bra. Han er en svært dyktig fotograf, som tar bilder av høg kvalitet. I tillegg har han en god del erfaring med film og redigering, samtidig med at han er lokalkjent og har nær tilknytning til dekningsområdet. Denne kombinasjonen passer perfekt inn i stillinga, sier Sanden, som også ser for seg å bruke Nyeng til fotooppdrag.

- Gode bilder er også viktig for å lage ei god nettavis, mener hun.

- Skille oss ut

Målet med film- og streamingprosjektet er å teste ut hva av direktesendinger leserne kan ha interesse av å følge med på.

- Mange lokalaviser sender fotball og annen idrett. Vi ønsker også å følge med lokalfotballen, og dukker nok opp på sidelinja med kamera utover høstsesongen, men vi vil også skille oss ut, og kanskje gjøre noe annet enn det de fleste forventer. Vi har allerede sendt direkte fra fjøset under lamming, vi har vært direkte inne fra veterinærvakta og vi har sendt live fra motorsportarenaen. Vi håper å lage god underholdning og interessante sendinger framover, sier Sanden.

Nå gleder Nyeng seg til å komme ordentlig i gang.

- Jeg er helt sikker på at vi skal lage godt stoff som vil fenge leserne, og jeg ser fram til å gjøre både direktesendinger og være med på reportasjer framover, sier han, og legger til:

- Har folk gode tips til hva vi kan sende direkte, så håper jeg de tar kontakt.