Helsestasjon for ungdom i Ringebu vant prisen Årets innovasjon

Prisen til helsestasjontilbudet i Ringebu ble delt ut under den landsdekkende konferansen for helsestasjon for ungdom (HFU) og skolehelsetjenesten.

Helene Strøm Kraabøl og Stine Moheim, mottok prisen av Marius Johansen.   Foto: Privat

Nyheter

Prisen for Årets Innovasjon ble tildelt Ringebu kommune for nybrottsarbeidet med å tilby hurtigtest for klamydia på HFU. Det opplyser Sex og samfunn i ei pressemelding onsdag.


Gustav (33) har uhelbredelig kreft, nå har venner samla inn 140.000 kroner for å hjelpe familien: - Jeg gråt av glede

Da Gustav Bakken fikk den tunge beskjeden om at han har lungekreft med spredning, samlet familien alt av kamplyst for å krige i mot kreften. Også de rundt vil være med å kjempe - venninna Guro starta innsamlingsaksjon.


Live-sendt konferanse

Ringebu HFU er sannsynligvis først ute blant alle helsestasjonene i landet for med å tilby hurtigtest for klamydia.

Dette betyr at ungdommene i bygda kan få svar og behandling med én gang, istedenfor å måtte vente en ukes tid på et prøvesvar på en prøve som sendes til et laboratorium.

Vinneren ble plukket ut av en jury internt på Sex og samfunn. Stine Moheim og Helene Strøm Kraabøl fra Ringebu HFU mottok prisen, til trampeklapp fra de ca 100 deltakerne i salen.

Mer enn 600 helsepersonell fra Kristiansand i sør til Svalbard i nord fulgte konferansen via live-sending på nett.


Beklaga uttaler i formannskapet: - Klart dei på golvet skal høyrast

Arne Fossmo var fyrst på talerstolen da saken om status som turiststad for Ringebu kom opp i kommunestyremøtet tysdag, og bad om å få beklage uttale han kom med i formannskapet, og om å få saken utsett.


Forbilde og inspirasjon

- Vi ønsker å gi en honnør til helsepersonell som evner å tenke nytt og som finner nyskapende og smarte løsninger til nytte for ungdommene våre, sa Marius Johansen, medisinskfaglig ansvarlig lege ved Sex og samfunn, som delte ut diplom og blomster.

- Dere et forbilde og inspirasjon for andre som jobber med ungdom i hele landet, og dere viser at gode idéer også kan komme fra små plasser, la Johansen til.

Fredag holdt Moheim og Støm Kraabøl et innlegg på den landsdekkende konferansen. Der fortalte de om hvordan de fikk idéen til å starte med hurtigtestene på helsestasjonen.

De fortalte også om hvordan de hadde fått snudd en trend der nesten ingen brukte helsestasjonen blant annet ved å flytte den til en mer sentral beliggenhet. Det siste året har det blitt reklamert for tilbudet, og de har en aktiv Instagram- og Facebookside.

Siden helsestasjonen ble flyttet til Ringebu sentrum har de hatt besøkende hver uke.