Flere elever og lærere ved Sødorp skule i karantene

Som følge av smittetilfellene fra lørdag, er flere elever og lærere ved Sødorp skule satt i karantene.
Nyheter

Elevene som er satt i karantene tilhører i all hovedsak to trinn - totalt 45 elever og seks lærere. Dette melder Nord-Fron kommune i ei pressemelding søndag ettermiddag.

Her følger pressemeldinga:

I løpet av lørdag og søndag er alle testet, og alle prøvene som er kommet tilbake så langt er negative. Dette gjelder også prøvene som ble tatt i forbindelse med positiv koronaprøve fredag. Kriseledelsen i Nord-Fron har vært samlet i helga for å følge opp situasjonen.

Familiene til de berørte elevene ved Sødorp skole har vært i kontakt med vårt koronateam, og fått informasjon om både testing og retningslinjer for karantene. Testing har foregått ved Sør-Fron legevakt.


- Vårt helsepersonell har gjort en formidabel innsats i helga med smittesporing og testing.
Når det oppstår lokale utbrudd er det viktig å håndtere dette så raskt som mulig slik. Det har vi løst på en veldig god måte, som gir trygghet for oss som innbyggere. Jeg vil også takke Sør-Fron kommune og helsepersonell der for veldig god bistand i helga, sier ordfører Rune Støstad.

Prøvesvar
Resultatet på koronatesten får man ved å logge deg inn på Helsenorge.no med din BankId. Foreldre får da oversikt over prøvesvar på sitt barn. Nærkontakter i karantene som har fått negativ prøve skal fremdeles sitte ut karantenetiden. Familiemedlemmer til nærkontakter er ikke i karantene. Ved symptomer på korona skal man ta kontakt med koronatelefon 48075 383 for bestilling av ny test.

Skole som normalt
Selv om noen elever og lærere er i karantene går skoledagen som normalt for øvrige elever ved Sødorp skole mandag 21. september. De elevene som er i karantene mottar digital fjernundervisning i karantenetiden. Skoleledelsen ved Sødorp sender ut informasjon til alle foresatte som har elever ved Sødorp i løpet av søndag ettermiddag.


-Helsemyndighetene gjentar hele tiden at det kan komme lokale utbrudd. De tre smittetilfellene i vår kommune viser at vi må fortsette å ta smitteverntiltak på høyeste alvor. Vi skal holde minst én meters avstand, vaske hendene ofte og holde oss hjemme når vi er sjuke. Ved å følge disse rådene kan vi unngå at flere blir smitta, sier ordfører Rune Støstad.