Ola Veslum har vært både høyt og lavt - fløy over Glittertind med egenstyrte vinger

76-åringen Ola Veslum fra Skåbu har fartet både høyt og lavt. Han har fløyet med egenstyrte vinger høyt over Glittertind og kjørt traktor på bunnen av Olstappen.

Propeller: Ola bygde egen maskin og monterte den i snekkerbua for å lage flypropeller. Her med en ferdig utgave, og stående bak en uferdig litt større propellutgave. Propellmotoren er den som står montert i grønt og lilla på arbeidsbenken.  Foto: Tor Larsen

Jeg dukket opp i vasskorpa bak rattet på traktoren i full dykkermondur!

Ola Veslum
Nyheter

I sine pensjonistdager, og lenge før det, har Ola gjort som Emil i Lønneberget – «låst» seg inne i snekkerboden. Der inne har det opp i gjennom åra blitt konstruert og produsert litt av hvert. Ikke trefigurer à la Emil, men alt i fra flypropeller og flottører til trapper og båter. I taket henger to flyvinger til mikrofly.