Kulturkveld i Ringebu uten publikum - Dølen-TV sender direkte: - Jeg har trua på at det blir kjempebra

Ringebu kommune avgjorde torsdag at kulturkvelden i år vil foregå uten publikum, i tråd med de nye smitteverntiltakene.

Her fra Ringebu kulturskole sin avslutningskveld i 2019.   Foto: Ane Vaet/arkiv

Nyheter

Rinegbu kommune sin kulturkveld var fastsatt til fredag 06. november, i Ringebuhallen. Planen var å gjøre hallen klar for 200 publikummere med god avstand og faste plasser, men etter at regjeringen torsdag gikk ut med nye smitteverntiltak, valgte kommunen å stenge for publikum.

- Vi valgte å stenge arrangementet for publikum for å gå foran som et godt eksempel, siden statsministeren gikk ut og oppfordra folk til å holde seg mest mulig hjemme i dag. Selv om det ikke er kjent smitte i Ringebu, så velger vi å ikke ta noen sjanser, sier Tina Lie Vestby, som er ansvarlig for kulturkvelden.


Koronasituasjonen : - Vi har god kontroll i Midtdalen

Kommuneoverlegane i Ringebu og Frons-kommunane samarbeider godt og har etablert gode system som gjer at dei er godt rusta til nye utbrot.


Gjør det beste ut av situasjonen

Hun mener likevel det vil bli en fin og verdig prisutdeling for vinnerne.

Avgjørelsen om å stenge ned for publikum ble tatt på sparket torsdag, men kommunen mener det er det eneste rette slik situasjonen har utvikla seg torsdag.

Og til tross for at publikum ikke kan følge kulturkvelden fra Ringebuhallen, blir det nå mulig å lene seg tilbake i egen stue og følge Ringebu sin kulturkveld fra sofaen. Dølen-TV vil streame hele arrangementet fra start til slutt.

Og Vestby mener kulturkvelden vil bli veldig bra, til tross for utfordringene som oppsto tett inntil arrangementet.

Tina Lie Vestby tror kvelden blir knakende god, selv om publikum må følge showet fra hjemme.   Foto: Bjørn Sletten/arkiv

Klasse 10 A følgjer valet i USA: - Det er jo viktig kven som blir verdas mektigaste mann

Døra inn til klasserommet er dekorert med amerikanske flagg, og lærar Hanne Pettersen har i høve dagen pynta seg med ein button frå valkampen til USA's førre president, Barack Obama, og onsdag føremiddag følgjer dei direktesending på NRK om presidentvalet.


- Vi hadde selvfølgelig ønsket oss publikum i salen, men nå legger vi til rette for at det kan bli så bra som mulig innenfor de rammene som er gitt. De som skal på scena må sjøl skape den gode stemninga, men jeg har trua på at dette blir kjempebra, fortsetter Vestby entusiastisk.

Torsdag kveld er det klart for generalprøve, og Vestby legger ikke skjul på at hun gleder seg til å se unge talenter i sving, og hun mener alle involverte parter har tatt nyheten om at publikum blir erstatta med ei direktesending med ro og glede.

- Jeg vet at dette blir tøft, jeg kjenner det på magefølelsen! Skal vi først gjøre noe slik, så må vi gjøre det ordentlig, sier Vestby og sikter til flerkameraproduksjon, bra lyd og en vakkert lyssatt scene.

Her kan du se kulturkvelden direkte.

Unge talenter i sving

I løpet av kvelden kan en forvente å se Lanz Bulldogs, som visstnok skal være et band med mye inspirasjon fra 50-tallet, teaterinnslag og mange dyktige elever fra kulturskolen. Kulturstipendvinner Amanda Hamsun Rønningen skal også danse til en sangoppvisning. Det er Kristin Anita Johnsen som skal sy det hele sammen i rollen som kveldens konferansier.

- Jeg har også muligens fått tak i et hemmelig innslag, men dere får vente i spenning, frister Vestby.

I løpet av kvelden blir det også teaterinnslag.   Foto: Ane Vaet/arkiv

Siloen på Kjorstad er ikke til å kjenne igjen: - Kan ikke gjøre annet enn å smile

Den gamle siloen er ikke til å kjenne igjen etter at streetart-linja på Ringebu folkehøyskole fikk gå løs på den.


Ordfører, varaordfører og levekårsutvalget vil, på tross av at publikum ikke har adgang, være tilstede for å dele ut kveldens priser.

- Kvelden blir en god kombo av unge, dyktige og lokale talenter. Jeg synes det er stas å få vist fram kvaliteten ungdommen vår kan levere, skryter Vestby.

Direktesendinga vil bli åpen for alle.

Under kveldens program vil det selvfølgelig bli utdeling av kulturprisen 2020, som går til Ringebu Amatørteater. Det vil også bli utdeling av kulturstipend til Amanda Hamsun Rønningen og Eskil Bakken.

Det er Ringebu kulturskole med flere til som skal stå for underholdninga kvelden igjennom.