Fra i morgen er denne verdiløs som betalingsmiddel

Lørdag 14. oktober tas tusenlappen med Edvard Munch ut av sirkulasjon som betalingsmiddel.

Utgår: Den gamle tusenlappen med Edvard Munch utgår som betalingsmiddel fra 14. november. 

Nyheter

Innføringen av den nye seddelserien fra Norges Bank går mot slutten. Nå står tusenlappen for tur. Den siste seddelen ut i rekken er altså den største og mest verdifulle seddelen, 1000-kroneseddelen.

Norges bank hjelper deg

Fra 14. november er det den nye tusenlappen som gjelder. Etter dette blir nemlig den gamle ugyldig som betalingsmiddel. Men har du gamle tusenlapper liggende kan du fortsatt veksle de inn fremover. Norges Bank er pliktig til å veksle inn ugyldige sedler i minst 10 år etter dette.

Seddelen som utgår har det velkjente Edvard Munch-motivet, mens den nye seddelen viser et bølgemotiv. Den nye seddelen har også lagt inn et par skjulte punkt du kan sjekke for å være sikker på at den nye seddelen er ekte. Det er et vannmerke og en sikkerhets-tråd i seddelen.

Slik sjekker du seddelen:

Vannmerket er en lundefugl. Vannmerke

Vannmerket i papiret blir synlig når du holder seddelen opp mot lyset. Vannmerket viser hodet på en lundefugl og valørtallet 1000. Lundefuglmotivet benyttes på samtlige valører.

En svart sikkerhets-tråd er i seddelen. 

Sikkerhets-tråd

Når du holder seddelen opp mot lyset, ser du sikkerhetstråden som en gjennomgående, mørk strek som er integrert i papiret. Teksten «NB» og valørtallet 1000 er lagt inn i tråden med liten skrift.