Politiet i Innlandet advarer mot potensielt dødelige piller: - En farlig lek med døden

Politiet går nå ut og varsler om det de mistenker kan være de livsfarlige pillene Ksalol.

Politiet advarer mot piller som er i omløp. - En farlig lek med døden, sier de.  Foto: Politiet i Innalndet

Nyheter

Fredag formiddag la politiet i Innlandet ut et varsel på sine Facebooksider, der de advarer mot piller de vet sirkulerer i Mjøsregionen. Politiet vet per nå ikke innholdet i pillene som er i omløp, men de frykter, og kan ikke utelukke, at det er de potensielt dødelige pillene Ksalol.

- Vi vet per nå ikke innholdet i pillene som er merket Ksalol, men vi frykter at de ikke er det de framstår som, skriver politiet.


Påstander om at livsfarlige piller har vært i omløp i Midtdalen lenge: - De er populære

Mens en kilde forteller at pillene Ksalol sirkulerer i vårt distrikt, sier politibetjent Svein Morten Laingen at han ikke kjenner til dem. Men han legger ikke skjul på at det er mye narkotika i Midtdalen.


Ingen å miste

De utelukker ikke at det er en sammenheng mellom disse, og overdosedødsfall den siste tida, i et annet politidistrikt.

TV2 skrev om det farlige stoffet Ksalol tidligere i uka. I Harstad ble det beslaglagt 1700 piller. Pillene ble knytt til tre dødsfall i Tromsø den siste uka.

– Det er på det rene at Ksalol har spredt seg til hele Troms politidistrikt, og helt sikkert til andre deler av landet. Dette er piller vi går sterkt ut for å advare mot, fordi vi knytter de opp mot de tre overdose-dødsfallene vi har hatt her i Tromsø, sa etterforskningsleder i Troms politidistrikt, Yngve Myrvoll, til TV 2.

Ksalol har samme virkestoffer som mer kjente Xanol og Xanax. Politiets største bekymring er at Ksalol-pillene inneholder Fentanyl.

Det er et legemiddel som er 50-100 ganger sterkere enn morfin.

Nå bekrefter da også politiet i Innlandet at de mistenker slike piller i omløp i sitt distrikt.

- Ikke ta noen form for rusmidler dere ikke kjenner innholdet i. Dette er en farlig lek med døden, Vi har ingen å miste, sier politiet.