Seks smitta og 50 i karantene - rødt beredskapsnivå på to skoler fra mandag

Det melder kommuneoverlege Anders Brabrand søndag kveld.

Vinstra legekontor i Nord-Fron   Foto: Stian Lysberg Solum

Nyheter

Midt på dagen søndag ble en person bekrefta smitta av korona. Vedkommende var smitta i utlandet og ingen ble satt i karantene som følger av dette.

Senere søndag melder kommunen om at ytterligere fem nye har avgitt positiv koronatest. Ytterligere to tester kan også vise seg å være positive.

De seks bekrefta tilfellene består av to separate og uavhengige utbrudd. Foreløpig er ca. 50 innbyggere satt i karantene.
En person testa positivt for koronaviruset

Kommuneoverlege Anders Brabrand opplyser om en ny smitta i Nord-Fron.


Blir kontakta

Fra mandag blir det innført rødt beredskapsnivå på to skoler i Nord-Fron. Brabrand bekrefter til Dølen at dette gjelder Barhaug skole og Vinstra vidaregåande skule. Både lærere og elever ved disse skolene blir satt i karantene.

Det jobbes med testing og smittesporing utover søndag. De som er nærkontakter til de med positiv prøve har blitt, eller blir kontakta av koronateamet i løpet av søndag.

Rødt nivå innføres på skolene for å forebygge videre spredning av smitte. Dette innebærer en rekke strengere tiltak som skal hindre at lærere og elever har kontakt på tvers av kohorter. Det vil også føre til at SFO på Barhaug stenger kl 15.30 på mandag, informerer kommunen.
Skolen tar kontakt med foresatte av elever som blir betydelig berørt av rødt nivå.

Tiltaket med rødt nivå gjøres inntil situasjonen rundt de testede er avklart.

Møte som normalt

Alle elever og lærere, som ikke har fått beskjed om å være i karantene, skal møte på skolen som normalt.

- Dette er mange smitta på en gang, og det er et varsel til oss alle om at vi må ta situasjonen på alvor” sier ordfører i Nord-Fron, Rune Støstad.
- Jeg vil på det sterkeste anbefale alle om å følge smittevernrådene. Vask hendene godt, hold god avstand til andre og vær hjemme hvis du er sjuk. Dersom alle er flinke til å følge smittevernrådene nå, så kan vi klare å unngå at enda flere blir smitta”, legger ordføreren til.

På grunn av de nye smittetilefella blir Vinstra ungdomsklubb stengt mandag 16. november. Vurdering av videre åpningstid blir gjort når kommunen får kontroll på smittesituasjonen.


Eirik skulle bare gjøre en jobb, i stedet fikk han en ny bestevenn: - Et vennskap som betyr mye for meg

Av og til møter en mennesker som blir betydningsfulle og viktige når en minst venter det.Jon bytta ut bensinpumpa med uniformen: - Det er motiverende og utviklende å gjøre noe annet

Etter å ha jobbet i familiebedriften i Øvregate på Vinstra i nesten 30 år, har Jon Haanshus skiftet beite.Karoline delte historien om sitt dødfødte barn: - Det er bedre å vise det som er ekte, enn å framstå som at alt er perfekt

Karoline Kluften åpner opp om hverdagslivet på sosiale medier. Hun forteller ærlig om både opp og nedturer.