84 personer sitter nå i karantene i Nord-Fron kommune

Det opplyser kommunen i sitt orienteringsmøte med kommunens formannskap.

Nord-Fron kommune avholder ekstra kommunestyremøte omkring korona-situasjonen.  Foto: Tor Larsen

Nyheter

I løpet av søndag og mandag er 134 personer testet for korona i Nord-Fron. Sju personer er nå bekreftet smittet og 84 personer er i karantene. De etatene i kommunen som er berørt er Barhaug skole, Vinstra vidaregåande skule, voksenopplæringen og kommunens hjemmetjeneste.


Opp mot 70 i karantene i Nord-Fron: Dreiv smittesporing til halv eitt natt til måndag

Kommuneoverlege Anders Brabrand i Nord-Fron seier det er meir enn dei femti som var varsla om i går, som er i karantene, etter at Nord-Fron fekk eit utbrot med seks koronasmitta søndag.


48 avgjørende timer

Kommunen vil ikke iverksette andre lokale smitteverntiltak enn de som allerede er innført. Kommunelege Andres Brabrand, informerer om at de neste 48 timene vil gi en del svar på omkring hvor lenge tiltakene skal vare. Skoler kan tidligst gå tilbake til normalen igjen på onsdag.

- Dersom de som sitter i karantene er negative og ikke viser tegn til å utvikle Korona, så kan vi med sikkerhet si at vi rakk å kapsle inn spredningen. Det åpner også for at vi kan gå tilbake til normalen dersom vi ikke får ny smitte andre steder i fra i løpet av de neste 48 timene, påpekte Brabrand overfor formannskapet og kommuneadministrasjonen i Nord-Fron.


Innbrudd Sødorp gjestegivergård: - Politiet har mann inne til avhøyr

Ved firetida i natt fekk politiet melding om innbrot på Sødorp Gjestgivergård. Ein mann i starten av 20-åra vart pågripe på staden.Eirik skulle bare gjøre en jobb, i stedet fikk han en ny bestevenn: - Et vennskap som betyr mye for meg

Av og til møter en mennesker som blir betydningsfulle og viktige når en minst venter det.Jon bytta ut bensinpumpa med uniformen: - Det er motiverende og utviklende å gjøre noe annet

Etter å ha jobbet i familiebedriften i Øvregate på Vinstra i nesten 30 år, har Jon Haanshus skiftet beite.