Se opptaket fra Fåvang musikkforening sin tradisjonelle julekonsert

Vanligvis trekker de full kirke på Fåvang hver eneste jul. I år lot ikke dette seg gjøre. Derfor valgte Fåvang musikkforening å skape digital julestemning i år.

Det har vært et annerledes år for alle. Også for oss.

Ole Johan Bjørge
Nyheter

– I disse koronatider kan vi ikke holde konsert som vanlig. Vi hadde likevel lyst til å skape god julestemning for vårt trofaste publikum. Derfor prøver vi noe nytt i år, sier Ole Johan Bjørge, leder i musikkforeninga.

Konserten mandag blir digital. Den sendes i sin helhet på dolen.no fra klokken 18.45, og den er åpen for alle.


Sofia er i karantene i Nord-Italia: - Som ein dårleg pandemi-film

Vi har snakka med tidlegare utvekslingsstudent i Ringebu, Sofia Badiali, som sit i karantene heime på grunn av koronasituasjonen i Nord-Italia.


God julestemning

I tillegg flyttes den fra Fåvang kirke til Tromsvang.

– Det ble for trangt i kirka til at vi kunne opprettholde riktig avstand i henhold til smittevernregler, så derfor blir årets konsert på Tromsvang. Vi får lov til å ha 50 publikummere, sier Bjørge. Disse eksklusive billettene legges ut for salg på Coop Extra i Fåvang fredag.

– Ellers er vi glade for å kunne sende konserten digitalt via lokalavisa, slik kan vi nå ut til mange likevel. Vi har mange trofaste publikummere som nå får muligheten til å komme i god julestemning, sier lederen.

Musikkforeninga har hatt god diaog med kommuneoverlege Per Ove Hagestuen, slik at de er sikre på at de forholder seg til reglene som gjelder.

Suksess: Fåvang Musikkforenings Queen-oppsetting i mars var et stor suksess. Arkivfoto: Ole Maurits Nybakken. 

Jim er dirigenten som holder liv i musikkorpsa: – I vid forstand er hele bygda støtteapparat

Jim Wilhelmsen tildeles Nord-Fron kommunes kulturpris for sitt store engasjement for musikkorpsa i Kvam. 42-åringen overrekkes prisen under den kommunale kulturkvelden i Vinstrahallen 8. november.


Egen konferansier

Unngår en mer smitte i kommunen, kan konserten gjennomføres som planlagt.

– Alt er jo itt usikkert nå, men vi satser på at alt kan gå som planlagt. Vi får også etter all sannsynlighet med oss noen elever fra kulturskolen, samt Randi Marie Steig. Hun blir også konferansier under konserten, sier Bjørge, som lover tilhørerne god julemusikk.

– Vi har sevsagt tradisjonsrike julesanger på repertoaret, men vi bryter opp med litt annet også, informerer Bjørge.

Skaper julestemning: Fåvang musikkforening spiller sin årlige julekonsert på Tromsvang i år og hele konserten sendes direkte på Dolen.no, så alle som ønsker det skal få den med seg.   Foto: Foto: Privat.

Musikkforeninga har stort sett kunnet øve som normalt dette året, med kun noen få opphold da koronaen herja som verst. De har holdt god avstand på øvelsene, og de som ikke har ønska å delta, har fått slippe å være med.

– Ja, slik må det være. Mange er jo bekymra, sier Bjørge, og fortsetter:

– Det har vært et annerledes år for alle, også for oss. Vi måtte avlyse den planlagte Queen-konserten vår på Rudi gard, og heller ikke 17. mai var vi ute like mye som ellers. Vi satser på å ta opp igjen Queen-konserten neste år, og ellers kunne legge planer for andre arrangement. Det er alltid best å ha noe å øve mot.


Får 400.000 til ny skytterhall: - Dette er gull verdt for barn, ungdom og bygda som helhet

Ringebu og Fåvang skytterlag har snart fullfinansiert ny skytterhall, og håper bygginga kan starte allerede til neste år.Før Trond døde ga han låtene sine videre til kompisene: Slik skal de forvalte arven etter dølarockens far

Med Trond Halles bortgang i høst, betyr det at bandet Baksias 45 år lange historie er over.


Gleder seg

Nå gleder han og de andre i musikkforeninga seg til å holde konsert mandag.

– Det er nytt for oss også dette med digital sending. Men vi har trua på at mange vil klikke seg inn og følge oss på skjermen. Vi lover godt lyd, godt bilde, og god musikk, avslutter Bjørge.