Nord-Fron viderefører tiltak - maner til å unngå vennemøter og oppfordrer til å feire nyttår med bare familien

Nord-Fron bestemte mandag at de vil videreføre de lokale smittevernstiltakene til 4. januar.
Nyheter

Men selv om Nord-Fron vil forlenge de lokale tiltakene, vil det likevel bli noen justeringer på de lokale tiltakene, informerer kommunen mandag.


Innfører strengere karanteneregler enn på nasjonalt nivå - nye seks smitta

Nord-Fron kommune innfører strengere regler enn Folkehelseinstituttet, for å få bukt med smitten.


Forlenger tiltak

- Selv om vi har opplevd få smitta de siste dagene, ønsker vi å ta ekstra forholdsregler også gjennom jula, sier kommuneoverele Anders Brabrand.

Tiltakene som allerede er iverksatt, og som vil bli videreført helt til mandag 04. januar er:

- Alle arrangement i kommunen (bortsett fra begravelser) utgår.

- Alle svømmehaller forblir stengt, bortsett fra skolebruk og rehabilitering-/helseøyemed.

- Alle fritidsaktiviteter innstilles videre.

- Oppfordringen om hjemmekontor gjelder videre.

- Alle møter bør fremdeles skje digitalt så langt det lar seg gjøre.

- Gruppetilbud på treningssenter holdes stengt, også innen fysikalsk behandling

Åpner Sundheim for de aller nærmeste

En gledelig nyhet er likevel at det fra 24. desember vil bli tilrettelagt for besøk på Sundheim. Dette vil kun gjelde for de aller nærmeste pårørende som ektefelle og egne barn, eventuelt andre nærmeste pårørende. Kommunen tar likevel forbehold om at Sundheim igjen kan stenges for besøk, dersom det lokale smittebildet endres.

- Det er ikke anbefalt at pårørende tar beboere ved institusjon ut for å feire jul i private hjem. Da vil det påløpe en karantene på fire dager, som beboeren må tilbringe på eget rom på institusjon. Dette er ikke ønskelig, opplyser kommunen.


Hele familien ble smittet og fikk påvist korona - men bare Morten (25) ble dårlig: - Jeg er ordentlig sjuk

Etter et mer eller mindre uheldig timet besøk, ble familien på fire smittet av koronaviruset.Eva og Torbjørn skulle ha feira diamantbryllup: - Tida har gått fort

Det er desember 1960. Kong Olav har opna fjernsynet fire månader før, og i folketellinga 1. november var vi 3 591 234 nordmenn. To av dei var Eva og Torbjørn, 18 og 20 år gamle, da dei sa ja til kvarandre i Sødorpkyrkja 17. desember.


Dropp vennemøtene

Jula er også ei tid hvor mange unge ønsker å møte gamle venner og bekjente, men slik mener ikke kommunen at det kan bli i år.

Brabrand oppfordrer til at man ikke feirer jul på tvers av allerede etablerte grupper, og da altså ikke møter folk en vanligvis ikke møter.

- Dropp vennefest, hold deg til din sosiale boble, og feir nyttår med familien, er den klare oppfordringen fra kommuneoverlege Anders Brabrand.

Kommuneoverlegen minner igjen om at det viktigste en kan gjøre for å bekjempe smitte er å teste seg tidlig. Både koronatelefonen og teststasjonen holder åpent gjennom jula, så ikke nøl med å ta kontakt dersom du er syk eller har spørsmål rundt testing, skriver Nord-Fron kommune videre.


Vaksineplanar skal vera levert fredag: Plan for massevaksinering av eldre

Kommunane i Midtdalen jobbar med å få ferdig vaksineplaner til fristen i morgon.Brabrand om smittesituasjonen i fronskommunene: - Jeg er forsiktig med å si at faren er over, for det er den ikke ennå

Under Sør-Fron sitt kommunestyre torsdag var kommuneoverlege Anders Brabrand til stede for å orientere om koronasituasjonen i fronskommunene.


Fortsatt daglige tilfeller

Nord-Fron kommune innførte lokale smittevernstiltak 8. desember. Og selv om smittetallene har gått ned, er det fremdeles nye tilfeller daglig. Tiltakene videreføres derfor som et grep for å slå ned all smitte.

De nasjonale føringene gjelder i tilfellene som ikke er beskrevet i de lokale tiltakene.

- Vi vet at jula er tid for å møte både familie og gode venner. Men jula i år er annerledes, sier ordfører i Nord-Fron, Rune Støstad.

- Nå må vi holde oss til familien for å hindre at koronaviruset sprer seg. Nord-Fron har vært hardt ramma den siste måneden, det er også grunnen til at vi kommer med en ekstra anbefaling om å bare være sammen med familien. Akkurat nå hjelper vi hverandre best ved å holde avstand og på den måten hindre en ny smittebølge på nyåret, sier ordføreren.