Anne forvandlar skraphandelen: Millimeter for millimeter inn i nytt tilvære

Salmiakkdunsten riv i nasen, og grønsåpevatnet dampar godt når Anne Korsvold Saglien opnar døra inn til kjøkkenet på Bakkamoen. – Mange meinte nok det ikkje var noko å ta vare på, at det skulle vore brent opp, seier Anne.

Kaffepause: Anne gler seg til ho ein dag kan flytte hit, til eit nytt tilvære, sjølv om dei ikkje vart to om planene ho og mannen Kåre la. – Huset frå 1914 er solidt, og tre av romma skal førebels få stå som dei er. Resten må det både riving og vøling til på, mellom anna kjøkkenet, fortel ho.  Foto: Guro Vollen

Nyheter

Staden ho vaskar ned vart kjend landet over i 2014, da Ylvis var på besøk hjå Alfred Letrud. Letrud kjøpte staden i 1967, og skraphandlaren budde her sidan. «Alle» visste om staden, som låg rett ved E6. Skrot og saker av alle slag, både ute og inne, gjorde staden til eit aldri så lite landemerkje. Alt tyder på at det er ei god stund sidan tak og veggar på kjøkkenet såg vaskarfiller sist.