Mitt nyttårsforsett for 2021 er å framsnakke alle de som prøver å få til noe

Håkon Hermansson mener Midtdalen er et attraktivt sted å bosette seg, og i dette leserinnlegget vil han oppfordre folk til å framsnakke de som får til noe i området.

  Foto: Privat

Nyheter

Gudbrandsdalen vil fortsatt være et godt sted å bo om 20, 40 og 60 år. Derfor har jeg valgt å bosette meg her med familien min. Svartsynet og pessimismen som har satt seg i deler av Bygde-Norge kan fort bli selvoppfyllende profetier. Hvor mange har vi klart å overtale til ikke å bosette seg her?


Med magi i sentrum - Nienke kunne ønske Ohlalla startet opp i Ringebu allerede i 2015

Etter fem år i Lillehammer var det på tide å gi seg, mener Nienke Sierksma Liebe. I oktober åpnet hun butikken på nytt, i Ringebu, hvor de vet å sette pris på nisjer.Marije og Gerben realiserte drømmen og flytta: - Vi falt pladask for Ringebu

Marije og Gerben Baan fra Nederland har drømt om å bosette seg i Ringebu i flere år. Nå har drømmen gått i oppfyllelse.


-Damene har ikke allerede dratt

«Det er ikke bare pensjonister som bor i Gudbrandsdalen,» selv om vi blir stadig flere eldre. «Damene har ikke allerede dratt,» selv om flere kvinner enn menn velger å bosette seg i byene. «Det finnes jobber også for folk med høy utdanning,» med langt færre søkere enn i de store byene. Mangel på kvalifiserte folk er ofte et like stort problem som mangel på ledige stillinger.

Optimisme skaper utvikling, og utvikling skaper optimisme. I 2021 skal vi framsnakke bygdene våre.

Møter vi alle forslag med «det nytter ikke lell», og nye initiativ med «vi får nå se», eller «hva var det vi sa» - da kommer vi til å få rett. Vi må begynne å tro på oss selv og hverandre igjen. Støtte dem som vil prøve noe nytt, og de som prøver igjen etter å ha feilet første og andre gangen.


Får 400.000 til ny skytterhall: - Dette er gull verdt for barn, ungdom og bygda som helhet

Ringebu og Fåvang skytterlag har snart fullfinansiert ny skytterhall, og håper bygginga kan starte allerede til neste år.Nina (21) flytta fra Tydal til Midtdalen og har aldri angra på valget: - Å flytte hit er den beste beslutningen jeg noen gang har tatt

Nina flytta til Midtdalen, nærmest ved en tilfeldighet. Nå har hun funnet seg jobb, hus og stallplass og drømmer om å bli hovslager.


Må stille tydelige krav

Om distriktsopprøret ikke blir noe mer enn murring mot «politikerne» og «byråkratene» vil det ikke gi resultat. Vi må stille tydelige krav til staten. Og vi trenger politikere som både klarer å beskrive problemet og troverdige gjennomførbare løsninger.

Men først må vi selv begynne å tro på at det nytter – ellers er all politikk, private investeringer og gode intensjoner dømt til å mislykkes.

Godt nytt år.


Flytta hjem fra storbyen for å nyte nærområdet: – Det er jo ingenting som kan måle seg med Gudbrandsdalen

Hege og Anette bodde mange år i storbyen, før de flytta hjem til Midtdalen. Nå vil de spre gleden med å flytte tilbake til hjembygda.