Også Sørheim stenges for besøk og skoleelever anbefales å bruke munnbind på bussen

Også Sør-Fron kommune må justere sine lokale tiltak etter at regjeringa 03. januar lanserte nye nasjonale smitteverntiltak.

Illustrasjonsbilde av Sør-Fron.   Foto: Tone Sidsel Sanden/arkiv

Nyheter

Søndag 03. januar innførte regjeringen på nytt strenge nasjonale smitteverntiltak, og som følger av dette har både Nord-Fron og Sør-Fron justert på egne lokale tiltak mandag.

Mandag formiddag ble det klart at Nord-Fron velger å holde Sundheim stengt for besøkende fram til 18. januar, og mandag ettermiddag er det klart at Sør-Fron kommune velger å gjøre det samme med Sørheim. Det er nå bestemt at det blir stengt for besøkende fra og med mandag 04. januar, og fram til 18. januar.


Sundheim stenges for besøk og ungdomsskolen og videregående blir driftet på rødt nivå

Nord-Fron kommune har oppdatert smitterverntiltakene sine mandag 04. januar.


Men også i Sør-Fron finnes det unntak for personer som befinner seg i livets sluttfase.

- Her vil det imidlertid være tillatt at maks 5 personer kan møtes. I tillegg vil romstørrelsen legge begrensning ettersom det skal være avstand på en meter, informerer kommunen mandag.


Dans var Kamile (16) sin eneste venn: – Jeg har ofte lurt på hvorfor akkurat jeg ikke var bra nok

Kamile Svedoviciute (16) fra Fåvang har hatt alt annet enn en lett og latterfylt skolegang. År med avvisning og usikkerhet gjorde vondt, men dansen var alltid der for henne.


Strenge tiltak ved skolene

Som følger av de nye nasjonale tiltakene som regjeriga la fram er det også innført strenge tiltak når skolene i Sør-Fron skal åpne igjen tirsdag denne uken.

Barneskolene på Harpefoss og Midtbygda skal driftes på skjerpa gult nivå, mens Sør-Fron ungdomsskule, i likhet med alle andre ungdomsskoler i landet, skal driftes på rødt nivå.

- En av intensjonene med rødt nivå er å begrense antallet kontakter, det vil si at det kun er klassa som er en kohort; for eksempel er klasse 8a og 8b to kohortar, forklarer kommunen på sine hjemmesider.


Pandemien snudde hverdagen på hodet for Pål Martin og Karen: - Det har gjort inntrykk å se pasientene som har måttet ligge helt alene

Mange av landets sykepleierstudenter har stått i førstelinjen for å bekjempe koronaviruset. Pål Martin Enstad Hansen (27) fra Vinstra og Karen Høystad (22) fra Ringebu er to av dem.


- Ved rødt nivå som nå er innført nasjonalt, innfører Sør-Fron ungdomsskule hjemmeskole for en klasse per trinn, og skole for den andre klassa per trinn hver dag, slik som vi også gjorde etter åpninga i vår, sier rektor på Sør-Fron ungdomsskole, Eivind Lund.

Hans erfaring er at det er utfordrende å holde elever fra forskjellige kohorter fra hverandre når alle likevel er på skolen.


Koronatiltakene får ikke satt en stopper for treninga til denne spreke gjengen - skal gå i 12 timer

En ny form for trening kom på plass da koronatiltakene satte en stopper for innetreninga til Fron fotball.


Anbefaler å bruke munnbind

I forbindelse med skyss til skolen går nå også kommuneoverlege Anders Brabrand ut med en anbefaling om å bruke munnbind under skoleskyss, hvis en ikke kan holde avstand til elever utenfor egen kohort.

Omtrent 60 prosent av elevene i Sør-Fron bruker buss for å komme seg til og fra skolen, og det blir derfor fort trangt på bussene.

- Da får vi mye mindre trykk på transport, og elevene klarer å opprettholde den nødvendige avstanden på skolen.