Stenger Linåkertunet og gruppetimer på trening utgår

Ringebu kommune har justert sine lokale smitteverntiltak mandag 04. januar.

  Foto: Dølen/arkiv

Nyheter

Etter at regjeringa innførte nye nasjonale smitteverntiltak, som gjelder fram til 18. januar har både Nord-Fron, Sør-Fron og Ringebu måttet gjøre tilpasninger på sine lokale tiltak.


Hele familien ble smittet og fikk påvist korona - men bare Morten (25) ble dårlig: - Jeg er ordentlig sjuk

Etter et mer eller mindre uheldig timet besøk, ble familien på fire smittet av koronaviruset.Pandemien snudde hverdagen på hodet for Pål Martin og Karen: - Det har gjort inntrykk å se pasientene som har måttet ligge helt alene

Mange av landets sykepleierstudenter har stått i førstelinjen for å bekjempe koronaviruset. Pål Martin Enstad Hansen (27) fra Vinstra og Karen Høystad (22) fra Ringebu er to av dem.


Unngå å ha gjester

Ringebu informerer mandag at de, som begge fronskommunene, velger å stenge ned eldresenteret for besøkende.

- Unntak vil være pasienter ved Linåkertunet som er i livets siste fase. Der kan besøk avtales med personalet, opplyser de.

Også dagsenteret ved Linåkertunet stenges ned i perioden.

Ved Ringebu omsorgssenter og omsorgsboligene ved Linåkervegen 2B oppfordrer kommunen til å følge nasjonale retningslinjer for besøk i private hjem, og unngå å ha gjester i hjemmet.

- Vent med private besøk i 14 dager, oppfordrer de.

Nødvendige besøk ved omsorgssenteret kan likevel avtales med personalet på forhånd.


Giax attføring har vore moglegheitsarena i 50 år: - Handlar om å sjå ressursane

Den julepynta Brekkebua ved Giax er ein annleis butikk. Annleis også fordi den er stengt nå, midt i sterkaste julerushet. Men mest fordi den inneheld moglegheiter for folk som treng det.Får 400.000 til ny skytterhall: - Dette er gull verdt for barn, ungdom og bygda som helhet

Ringebu og Fåvang skytterlag har snart fullfinansiert ny skytterhall, og håper bygginga kan starte allerede til neste år.


Avlyser alle gruppetimer

Aktivitetstilbudet ved tilrettelagte tjenester for arbeid vil opprettholdes.

- Pårørende som har ansvar for handling og renhold av omsorgsbolig ringer avdelingen for henting av varer ved inngang og gjør avtale med avdelingsleder for vask av bolig, informerer kommunen.

Gruppetimer på treningstilbudet Freskus utsettes også, men driften ellers av treningssenteret vil gå som normalt.