Går tilbake på nedstenging av Sørheim: Beboere kan få besøk av 1-2 faste personer

Tirsdag går Sør-Fron kommune tilbake på beslutningen om å stenge Sørheim for besøkende fram til 18. januar.

Illustrasjonsbilde av Sørheim.   Foto: Tor Larsen/arkiv

Nyheter

Mandag 4. januar gikk kommunen ut med informasjon om at Sørheim omsorgssenter blir stengt for besøkende fra og med 4. januar til 18. januar, etter anbefaling fra FHI.

Kommuneoverlegen har etter dette igjen vært i kontakt med FHI angående besøk til beboere på Sørheim omsorgssenter. Og FHI mener nå at det er greit at sykehjemsbeboere anses som aleneboende, og derfor kan få besøk av 1-2 faste personer, eller personer fra en fast husstand, i denne aktuelle to-ukers perioden. Dette gjelder fra og med 5. januar.


Johan (94) var av de første som fikk vaksinen ved Linåkertunet i dag: - Et myggstikk kjennes verre ut

Tirsdag 05. januar 2021 ble de aller første koronavaksinene satt ved Linåkertunet i Ringebu.Dans var Kamile (16) sin eneste venn: – Jeg har ofte lurt på hvorfor akkurat jeg ikke var bra nok

Kamile Svedoviciute (16) fra Fåvang har hatt alt annet enn en lett og latterfylt skolegang. År med avvisning og usikkerhet gjorde vondt, men dansen var alltid der for henne.


Retningslinjer for besøk gjelder fortsatt, og besøk avtales i forkant med den enkelte avdeling som før, opplyser kommunen.

Det er også unntak fra disse begrensningene for personer i livets sluttfase. Her er det tillatt at maks 5 personer kan møtes. I tillegg vil romstørrelsen legge begrensning ettersom det skal være avstand på en meter.