Økende snøskredfare i Sør-Norge i helga

Det er meldt om betydelig snøskredfare i store deler av Sør-Norge i helgen, melder Hovedredningssentralen (HRS) Sør-Norge på Twitter.

Følg med på hvor vinden flytter snøen, oppfordrer NVE.  Foto: Gorm Kallestad

Nyheter

Det er økende vind fra lørdag ettermiddag som også øker snøskredfaren i helga.

Det er mye løs snø østafjells, og på Vestlandet vil det komme mer snø. Det er observert kantkorn og rim på overflaten nesten overalt, ifølge HRS.

– Følg med på hvor vinden flytter snøen. Her vil snøen bli bundet som myke flak. Der flakene legger seg over kantkorn eller rim, vil de være svært lett å løse ut skred, forklarer vaktleder og snøskredvarsler, Emma J. Barfod i NVE.

HRS ber folk om å alltid sjekke vær og farevarsel ved planlegging av tur, og å vise hensyn og være varsom slik at man ikke utsetter seg selv eller turfølge for unødvendig fare.


Stumme av beundring over det nye tekniske vidunderet i hoppbakken: - Et imponerende arbeid

Hoppanlegget i Jordalen har fått et viktig hjelpemiddel, nemlig en såkalt bakkerulle. Vidunderet er laget av tusenkunstner Johannes Melgård fra Sør-Fron.#Ung Døl: Dølens nye serie om ungdom med håp, drømmer og stor lidenskap

Søndag er det premiere på serien fra Dølen-TV, der lokalavisa møter aktiv ungdom fra Midtdalen.100 tusen kubikk masse må flyttes for å gi plass til mulig fiskeoppdrett på Frya

Frya Næringspark har undertegnet opsjonsavtale på tomt til fiskeoppdrett.