Snart blir det klokkespill til 2,7 millioner ved Gudbrandsdalsdomen: - Vi er klare til å gønne på!

Går det som arbeidsgruppa håper, vil det snart bli et imponerende, ekte klokkespill ved Sør-Fron kirke. Sør-Fron sokneråd avgjør det videre arbeidet i et møte 27. januar.

Arbeidsgruppe: Kirkerådets Kristian Haave (f.v.) sammen med arbeidsgruppa for klokkespill i Sør-Fron kirke: Sergey Shulga, Marita Aanekre og Karl Olsen.  Foto: Ole Magnus Røen

Nyheter

Først litt historikk. Mange husker nok at Sør-Fron kirke har hatt klokkespill før. Tilbake i 1956 fikk nemlig kirken et elektronisk spill av en utflytta sørfrøning. Det står fortsatt plassert i tårnet, men slutta å virke en gang på 70-tallet. Det har vist seg at en reparasjon er umulig. Sør-Fron sokneråd kom opp med en idé i 2016 om at kirka igjen bør ha et klokkespill, som en ny visuell og kulturell opplevelse, men også som et varig minne til 1000-års feiringa i Sør-Fron kommune.